Έχει τα κόλλυβα του στο ζωνάρι του!


Γράφει ο Δευκαλίων

Τελειώνει ο Μάιος και μπαίνουμε στο καλοκαίρι. Η επιχείρηση-αισιοδοξία με την οποία προσπαθούν οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ η ταυτόχρονη κρυφή επιχείρηση-αποδόμηση των αντιμνημονιακών έχει αρχίσει. Ουσιαστικά στήνεται από τώρα το σκηνικό του επόμενου Σεπτεμβρίου.
Πως θα γίνει αυτό;
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των γκαιμπελίσκων του Μαξίμου, ο Έλληνας θα πάει διακοπές έχοντας κατά νου ότι υπάρχει η βάσιμη πιθανότητα να αρχίσει η οικονομία να γυρνάει σε θετικές στροφές, ενώ ταυτόχρονα η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση διαλύεται και καταρρέει. Οπότε τι να κάνουμε; Ας στηρίξουμε την φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, που απ’ ότι φαίνεται έχει κάποιο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Καλό φαίνεται το σχεδιάκι για το μυαλό και τον πνευματικό ορίζοντα των στελεχών των γκαιμπελίσκων του Μαξίμου. Όμως έχει ένα βασικό πρόβλημα. Θεωρεί ότι η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά είναι ο μοναδικός και απόλυτος άρχων του εγχώριου πολιτικού συστήματος. Δηλαδή, η μοναδική εξουσία από την οποία πηγάζουν και καθοδηγούνται τα πάντα σε αυτήν την χώρα.
Τι θέλουμε δηλαδή να πούμε;
Αν παρ’ ελπίδα κάτι ξεφύγει από την εξουσία της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, τότε τι θα γίνει; Και το αποσαφηνίζουμε… Αν, λέμε αν, χρειαστεί και δεύτερη επανακεφαλαιοποίηση για τις συστημικές τράπεζες, τι θα πουν στους ηλικιωμένους που τους μειώνουν συνεχώς την…
σύνταξη; Ότι τους μειώνουν την σύνταξη γιατί πρέπει να βρεθούν κι άλλα κεφάλαια για τις τράπεζες;
Είπαμε, αν χρειαστεί και δεύτερη επανακεφαλαιοποίηση για τις τράπεζες. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα ούτε στο χρηματιστήριο, ούτε στην επιχείρηση-αισιοδοξίας αλλά αν επαληθευτούμε τι θα γίνει;
Μία δεύτερη υπόθεση εργασίας εξ ίσου δραματική με την πρώτη. Αν, λέμε αν, βουλιάξει το χρηματιστήριο τότε τι θα γίνει; Θα το αντέξει η εσωτερική χρηματαγορά και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα; Θα δούμε τι θα συμβεί αν προκύψει κάποια παρόμοια εξέλιξη.
Παραπάνω θέσαμε δύο υποθετικές προϋποθέσεις οι οποίες είναι δυνατόν να ανατρέψουν τον επικοινωνιακό-πολιτικό σχεδιασμό της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι εύκολο να επαληθευτούν αυτές οι δύο προϋποθέσεις; Ποιος ξέρει; Ο καιρός θα δείξει…
Εμείς προειδοποιήσαμε πριν λίγο καιρό τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου ότι ο επικοινωνιακός-πολιτικός σχεδιασμός που παραπάνω αναφέραμε για πολλοστή φορά και πριν λίγο καιρό αποκαλύψαμε, έχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα μιας και υποφέρει σημαντικά από μία πάρα πολύ σοβαρή γενεσιουργό αιτία.
Σήμερα τους δείξαμε μία μικρή πτυχή αυτού του προβλήματος. Όποιος κατάλαβε καλώς κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε έχει τα κόλλυβα του στο ζωνάρι του!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.