Τουρκική προσβολή στην Ποντιακή Γενοκτονία


????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Σε μια πρωτοφανή ως προς το περιεχόμενο της ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επικρίνει την Ελλάδα για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κάνοντας λόγο για «ρατσιστικές πρωτοβουλίες» ενώ την ίδια στιγμή τουρκική πυραυλάκατος αλώνισε τις Κυκλάδες φθάνοντας μέχρι το Σούνιο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, κάνει λόγο για «διαστρέβλωση της κοινής ιστορίας Ελλήνων και Τούρκων» που «δηλητηριάζει» την ελληνοτουρκική φιλία.

Επίσης, εκφράζει την ελπίδα ότι «ειρηνικές και στην ορθή κατεύθυνση  προσπάθειες στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν αυτές τις εχθρικές κινήσεις  και θα αναχαιτίσουν  ρατσιστικές πρωτοβουλίες  που αποσκοπούν να δημιουργήσουν εχθροπάθεια από την ιστορία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο (νέος) εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας σε δήλωση του  επεσήμανε ότι «η Ιστορία είναι αλήθειες και γεγονότα που ούτε ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται  και σύσσωμος ο Ελληνισμός τιμά την μνήμη και την θυσία των Ποντίων» προσθέτοντας ότι η ιστορία και το παρελθόν δεν πρέπει να «σκιάζουν την αμοιβαία βούληση» για βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών.

Μετά τις χαμηλές πτήσεις των τουρκικών ελικοπτέρων πάνω από τις ελληνικές ακτές του Ανατολικού Αιγαίου και τις δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου επί ένα τριήμερο, χτες είχαμε και παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική πυραυλάκατο «ATAK» η οποία αφού πέρασε από την Μύκονο έφτασε μέχρι το Σούνιο !

Στις 26 Μαΐου στις 7 το πρωί  η τουρκική πυραυλάκατος “ΑΤΑΚ”  που είχε βγει από το λιμάνι της Σμύρνης μπήκε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ Σίφνου και Σερίφου, με Βορειοανατολική πορεία, μεταξύ Κέας και Κύθνου και αφού αγνάντευε το  Σούνιο στις 14:25 το μεσημέρι βγήκε  από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου στο στενό Καφηρέα…

Καθ΄ όλη την διάρκεια που η τουρκική πυραυλάκατος έκανε την προκλητική βόλτα στην καρδιά του Αιγαίου το παρακολουθούσαν πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

ethnos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.