Πρεμούρα για το αντιρατσιστικό, ξέχασαν το ρουσφέτι για όσους έβγαλαν χρήματα έξω


Την κρίση στην πολιτική τους στρατηγική και τακτική, καθώς και τα περιορισμένα περιθώρια, που ουσιαστικά έχουν στις κινήσεις τους, τουλάχιστον αυτό το διάστημα στο πολιτικό σκηνικό, φανέρωσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ με τους χειρισμούς τους στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ο προβληματισμός στα δύο μικρότερα κόμματα του κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας, είναι πλέον εμφανής, πέρα από τη δυσφορία και την αμηχανία για τη στάση της κυβέρνησης να απορρίψει μέχρι τέλους τις πιέσεις τους για την κατάθεση του νόμου Ρουπακιώτη. Πολλοί μιλούν για σπασμωδικές κινήσεις, καθώς και για μία εμφανή σπουδή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να κάνουν διακριτό το στίγμα τους, έναντι της ΝΔ. Γι’ αυτό, λένε, επέμειναν στη κατάθεση ενός νομοσχεδίου, αν και γνώριζαν από πολύ νωρίς ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν συμφωνούσε με την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης. Επισημαίνουν δε ότι, παρά τους υψηλούς τόνους, που χρησιμοποίησαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, μετά το ναυάγιο στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θέμα κυβερνητικής κρίσης και αμφισβήτησης της συνεργασίας, δεν μπορούσε και δεν υπήρχε διάθεση να τεθεί από κανέναν, άρα κακώς έγινε όλος αυτό ο θόρυβος.

«Εδώ δεν αντέδρασαν σε άλλες, πιο σημαντικές υποθέσεις, όπως η αβελτηρία οι αναποτελεσματικότητες και τα λάθη της κυβέρνησης σε μείζονα θέματα της οικονομίας, όπως το ρουσφέτι σε όσους έβγαλαν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό – αποκαλύφθηκε από το «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή – και ξεσήκωσαν τον κόσμο για μία τελειωμένη και ξεκάθαρη υπόθεση;» αναρωτιούνταν ψύχραιμοι παρατηρητές.

Ενδεικτικό ακόμη και των κακών χειρισμών, αλλά και παλινωδιών από τα δύο κόμματα είναι και ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν μόλις την Τρίτη για την προώθηση του αντιρατσιστικού πλαισίου. Το πρωί το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να προωθηθεί η δική του πρόταση νόμου στη Βουλή – με επιστολή Μανιάτη σε Μεϊμαράκη -, ενώ το απόγευμα συμφωνήθηκε μεταξύ Βενιζέλου και Κουβέλη να κατατεθεί το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη. Ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει δεδομένη την λήξη της συζήτησης σε επίπεδο κυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι δεν πρέπει να βιαστεί, αλλά να περιμένει την επανεξέταση του θέματος από την κυβέρνηση, έως την Πέμπτη.

Και μέσα σε όλα αυτά επανεμφανίστηκαν, με αφορμή την κοινή κατάθεση του κειμένου Ρουπακιώτη, σενάρια περί… σύσφιξης των σχέσεων και μελλοντικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Σενάρια, που ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα, καθώς δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην αρνητική στάση και την άποψη της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το άνοιγμα, που της έχει γίνει από το ΠΑΣΟΚ.

Πρώτο Θἐμα

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.