ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ!


ImageGen

Toυ Παναγιώτη Στάθη

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ” ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ! ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ.

Έγγραφο- ντοκουμέντο που απέστειλαν οι Ρώσοι αξιωματούχοι, εκπροσωπώντας το Ρωσικό Δημόσιο στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, συγχαίροντας για την υπογραφή της σύμβασης για τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1,λίγες μέρες μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει τον Ακη Τσοχατζόπουλο με την οποία επιφυλάχθηκε –για μια ακόμα φορά– να αποφανθεί για την αναγκαιότητα ή μη της κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού ως μάρτυρα στο δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη επιστολή έχει ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου 1998 και φερόμενο αποστολέα τον πρόεδρο της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μόσχα Γευ. Πριμακόβ και σύμφωνα με αυτή η ρωσική πλευρά αφού φέρεται να συγχαίρει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επιλογή των TOR M1 αναφέρει ρητά πώς επισήμως εκ μέρους της εξουσιοδοτείται η εταιρία “ANTEΪ” , να υπογράψει τα συμβόλαια για την προμήθεια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία όμως –επισήμως εξουσιοδοτημένη από το Ρωσικό Δημόσιο– είναι αυτή που σύμφωνα με το ογκώδες βούλευμα σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 ατόμων, διακίνησε το μεγαλύτερο μέρος των μιζών (υπολογίζεται ποσό 32 εκατομμυρίων Ελβετικών Φράγκων) που φέρονται να κατέληξαν σε εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται να κάλυπταν τη ροή του μαύρου χρήματος προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Τι λέει η επιστολή

Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για την υψηλή εκτίμηση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος TOR M1, η απόφαση για την αγορά του οποίου έχει πάρει η ελληνική πλευρά, σας γνωστοποιώ ότι η Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξουσιοδοτεί την εταιρία «ΑΝΤΕΪ» να υπογράψει την προμήθεια των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων «TOR M1» στην Ελληνική Δημοκρατία. Αυτή η υπογραφή θα γίνει επί τη παρουσία υψηλού εκπροσώπου της εταιρίας «Ροσβοορυζενιε». Εμείς θα κάνουμε όλα τα δυνατά, για να εκπληρώσει η Ρωσία τις υποχρεώσεις της εγκαίρως και πλήρως».

Πως την ερμηνεύουν

Η επιστολή αυτή έχει διττή σημασία κατά την υπεράσπιση:

– Αφενός ότι καθίσταται καθημερινά και πιο αναγκαία η παρουσία ως μάρτυρα στο δικαστήριο του πρώην πρωθυπουργού αφού τελούσαν σε γνώση του όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

– Αφετέρου πώς επρόκειτο για κεντρική πολιτική απόφαση και όχι για μεμονωμένη εκ μέρους του τότε ΥΠΕΘΑ.

Βέβαια η αντίκρουση αυτής της επισήμανσης από την πολιτική αγωγή (δημόσιο) αλλά και τους εισαγγελείς, όταν τοποθετούνταν επί του θέματος της κλήτευσης του ΚΥΣΕΑ και κυρίως του τότε πρωθυπουργού ήταν πως ανεξάρτητα από το πολιτικό ή στρατιωτικό σκέλος της συμφωνίας με την συγκατάθεση του ΚΥΣΕΑ, η εκτέλεση της σύμβασης που κατά την κατηγορία ήταν αρμοδιότητας του τότε υπουργού, κατέληξε στην «είσπραξη μιζών».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ!

  1. Ὁ/ἡ GEO γράφει:

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!Ποτε θα απολαύσω την στιγμη που θα δω τον κοντο με βραχιολακια !

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ GEO γράφει:

    Ας ειναι και τοτε ,εγω θα περιμενω!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.