BBC: Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή μυαλών;


BBC: Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή μυαλών;

Στη «γενιά της κρίσης» και των νέων Ελλήνων επιστημόνων που ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό αναφέρεται ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC.

«Το πώς θα διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, είναι η πιο δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν», λέει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν, αναφερόμενος στους μαθητές που τελειώνουν το σχολείο αυτόν τον καιρό.

«Αυτή είναι η γενιά της κρίσης, παιδιά που τελειώνουν το σχολείο με όνειρα για σταθερή δουλειά και ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες» και έρχονται αντιμέτωπα με την ανεργία και την αβεβαιότητα.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι το χειρότερο κομμάτι της οικονομικής κρίσης πέρασε και πως η ανάκαμψη έχει αρχίσει να γίνεται ορατή, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει την υψηλότερη ανεργία στην ευρωζώνη. Πριν από τρία χρόνια, όταν το πρώτο πακέτο διάσωσης δόθηκε στην Ελλάδα η ανεργία ήταν στο 12%. Τώρα έχει φτάσει στο 27%. Στις ηλικίες δε 16-25 αγγίζει το 64,2%.

Όλο και περισσότεροι νέοι βλέπουν ως μόνη διέξοδο το εξωτερικό, με αποτέλεσμα τα πιο φωτεινά μυαλά να φεύγουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετανάστευση των Ελλήνων προς τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 40% τον περασμένο χρόνο.

«Η διαρροή μυαλών θα είναι μία επιπλέον δυσκολία για την Ελλάδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Η Ελλάδα χρειάζεται τη νεολαία της για να την ξαναχτίσει τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν είναι τα θύμα της οικονομικής της κατάρρευσης», καταλήγει το ρεπορτάζ.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ BBC: Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή μυαλών;

 1. Ὁ/ἡ Πυθία γράφει:

  Ποτέ ένα “μυαλό” δε θα δεχτεί να καθορίζουν την τύχη του ντενεκέδες! Γι’ αυτό ας φροντίσουν οι γονείς του “μυαλού” να μην ψηφίζουν ντενεκέδες.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ls γράφει:

  «Ουαί και αλίμονο» στην άρχουσα τάξη και τους πολιτικούς εκπροσώπους της, αν ο Έλληνας, διέθετε ταξική συνείδηση και συνεπώς ήξερε τι ψηφίζει! Θα τους είχε στείλει από καιρό στον…αγύριστο, αντί να προσθέτει και νέους Εφιάλτες στην ιστορία του! Αλλά, εάν η γνώση της ιστορίας (και κάθε γνώση) είναι δύναμη, η άγνοια είναι επίσης δύναμη στα χέρια της άρχουσας τάξης, που κυβερνά αυτό το τόπο, από γενέσεως νεοελληνικού κράτους και της οποίας τα συμφέροντα συνδέονταν από ανέκαθεν, με τα συμφέροντα των ξένων προστατών τηςς και όχι με τα συμφέροντα της χώρας και του λαού! Άρα ο Σαμαράς δεν μας ξεγέλασε! Αυτός είναι ο ρόλος της τάξης που εκπροσωπεί! Προδοτικός! Απλά σαν λαός έχουμε άγνοια της ιστορίας μας.

  «Μην πυροβολείτε», συνεπώς, τους γονείς των «μυαλών» που ψήφισαν ό,τι ψήφισαν! Παγκόσμιοι μηχανισμοί παράγουν καθημερινά όγκους παραπληροφόρησης, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός λαού που τον στοχοποιούν για να τον …ισοπεδώσουν! Αν μάλιστα, δεν θέλουμε τα παιδιά μας, να επαναλάβουν τα λάθη μας, καλό είναι να τα προϊδεάζουμε από το σπίτι (αφού η Παιδεία δεν πρόκειται να βελτιωθεί) να δυσπιστούν όσα τους λένε τα σχολικά βιβλία (εκτός από τις μαθηματικές, επιστημονικές, αλήθειες) και να ψάξουν την αλήθεια, μόνα τους, γνωρίζοντας ότι τα συμφέροντα του λαού (όπου ανήκουν) και της πλουτοκρατίας που μας κυβερνάει, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα! Με βάση αυτή την …θεμελιώδη (ταξική) γνώση, να «διυλίζουν» την κάθε πληροφορία και να βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ποια είναι η αλήθεια που εξυπηρετεί το γενικό καλό και να μην καταδεχτούν (συμβιβαστούν με) καμιά άλλη…ευκολότερη, γιατί θα το βρουν μπροστά τους!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.