Ας διαχωριστεί η Δημοκρατία από την Διαπλοκή


…της γνώσης του καλού και του κακού

Αυτό το πράγμα  με την Δημοκρατία  το έχουμε μπερδέψει.

Την μια την βλέπουμε να προσπαθεί να νικήσει τους διακηρυγμένους αντιπάλους της μέσα από την “ανοχή”, την ηπιότητα, εμβάθυνση, το σεβασμό στην άλλη άποψη και την μη ποινικοποίηση της. Την παρατηρούμε να κινείται για να τους αντιμετωπίσει  με δειλά βήματα, για να  μην θιχτεί η ιδέα Δημοκρατία. Για να μην  δώσει στο φασίστα επιχειρήματα.

Κι από την άλλη την βλέπουμε  να ταράζει στο ξύλο όσους δημοκράτες τολμήσουν να διαδηλώσουν, να επιστρατεύει όσους εξασκούν το δημοκρατικό δικαίωμα τους να απεργούν, να μπουζουριάζει όσους ζητούν να εφαρμοστεί η δημοκρατία  τοπικά ή ειδικά με δημοψηφίσματα. Την βλέπουμε να φλερτάρει με την λογοκρισία και να ανέχεται την άσκηση προπαγάνδας από φίλια ΜΜΕ.

Την είδαμε να στοχοποιεί ομάδες, συντεχνίες, δημοκρατικούς πολίτες, νοικοκυραίους άλλα και συνδικαλιστικούς φορείς και ενώσεις ή όσους αντιδρούν.  Την είδαμε να σκορπίζει παντού την οργή και εσχάτως να προσπαθεί να μας πείσει για τον φασισμό των 500 ατόμων που διαδηλώνουν και κλείνουν έναν δρόμο.

Το παραπάνω θέμα προκύπτει γιατί σε αυτή την δημοκρατία που διάγουμε, έχουμε το παράδοξο να παίρνονται οι αποφάσεις παραδημοκρατικά, εξωθεσμικά ή σε παράκεντρα εξουσίας και απλά να αναζητείται τρόπος ώστε να εφαρμοστούν.

Η Ελληνική Δημοκρατία  σήμερα δεν είναι ο τρόπος λήψης των αποφάσεων αλλά ο τρόπος εφαρμογής προειλημμένων αποφάσεων και ακόμη χειρότερα, κορυφαίοι θεσμοί της -όπως η Βουλή-  γίνονται τακτικά και “δημοκρατικά” το πλυσταριό διαφόρων εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου.

Αυτό συμβαίνει  για αρκετές δεκαετίες και ως λειτουργία έχει δημιουργήσει μηχανισμούς και δομές πάνω στις οποίες -καιρό μετά- θα έρθει και  θα “κάτσει” το μνημονιο.

Με σιγουριά θα λέγαμε ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας του πολιτεύματος παγιώνεται με τον δικομματισμό των 80s και  90s και γινεται ορατός με  την διαπλοκή.

Ο δικομματισμός και η συμπαγής διαπλοκή θα κάνει την Δημοκρατία να συμπεριφέρεται σαν “σιγουράντζα” προς του πολίτες της.  Θα τους κλέβει, θα τους δέρνει, θα τους κοροϊδεύει και στο τέλος θα τους χρεοκοπήσει και θα τους φτύσει.

Θωρώντας δεδομένο ότι οι Δημοκράτες πολίτες είναι δικοί της πολίτες,  θα τους ταράζει το ξύλο και στο χημικό όταν αντιδρούν. Και θα το κάνει χωρίς διακρίσεις ακόμη και όταν παλεύουν για την υπεράσπιση της, την ανοχή, την ηπιότητα, εμβάθυνση, τον σεβασμό στην άλλη άποψη, την ποιότητα ζωής. Την ίδια στιγμη όμως,  όσους γνωρίζει ότι την υπονομεύουν θα τους χαϊδεύει για να  μην την δαγκώσουν.

Και είναι απλό να πούμε εδώ, πως αν η Δημοκρατία γίνει ο τρόπος λήψεως των αποφάσεων και ο πολίτης συμμέτοχος αυτής, συνειδητοποιημένος  και κύριος υπεύθυνος των πράξεών και των παραλήψεων του,  τότε  ο φασίστας δεν  θα είχε επιχειρήματα.

Είναι απλό να πούμε πως το δίπολο Δημοκρατίας -Διαπλοκής στο οποίο ο ένας δουλεύει για τον άλλο πρέπει να σπάσει και  διαχωρίζοντας τα δυο “Δέλτα” να Διασώσουμε την Δημοκρατία.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να αφανίσουμε την διαπλοκή χτυπώντας την στο αδύνατο σημείο της και κόβοντας τις παρτίδες της με την εξουσία. Και το αδύνατο σημείο της διαπλοκής είναι ο σημερινός  πολιτικός.

Αλλαγή λοιπόν παντού. Αλλάξτε τους όλους!

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Ας διαχωριστεί η Δημοκρατία από την Διαπλοκή

 1. Ὁ/ἡ ls γράφει:

  Η απάντηση στο πώς θα γίνει αυτό, πώς θα γίνει η ανατροπή ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, είναι η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ! Γι’ αυτό όλα τα κόμματα την κάνουν “γαργάρα”!
  Λόγος που καθιστά αναγκαία τη σύσταση ενός στοχευμένου κινήματος της πλατείας που θα την επιβάλλει.
  ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΜΟΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ειναι Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ “REAL DEMOCRACY όλοι μαζί” από τα μέσα Μαρτίου, περίπου, που καθιστούσε το παραπάνω στόχο, πρώτη προτεραιότητα του κινήματος της πλατείας. Ερώτημα παραμένει αν η ιστοσελίδα, “REAL DEMOCRACY όλοι μαζί” σαν “φωνή της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος”, έκλεισε με διαταγή του “δημοκρατικού κράτους” ή αυτών, που φημολογείτο πως κρύβονταν από πίσω (SOROS) όταν είδαν ότι το κίνημα της πλατείας έπαψε να είναι “χύμα” και αποκτούσε στόχο, που ξέφευγε από τον έλεγχό τους.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΓΡΗΓΟΡΗΣ γράφει:

  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ ΠΕΤΡΟΣ γράφει:

  Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις “φαμίλιες”. Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις

  ΠΕΤΡΟΣ

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.