Τί άλλο έχει να προσφέρει στην Ελλάδα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου;


PapandreouGeorge-Oath01

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι εντυπωσιακή είδηση, που δημοσιοποιήθηκε μέσω του στενότερου συνεργάτη του σε θέματα Τύπου, κ. Γιώργου Ελενόπουλου, ότι ο επόμενος στόχος του πρώηνν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι η εντονότερη παρουσία του στο εσωτερικό μέτωπο. Και είναι εντυπωσιακή διότι ο κ. Παπανδρέου δείχνει θάρρος, σύμφωνα με το περιβάλλον του, να αντιμετωπίσει και να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό. Αν και για την πλειοψηφία των πολιτών η λέξη θάρρος έχει αντικατασταθεί εδώ και καιρό με τη λέξη ΘΡΑΣΟΣ.

Ο πρώην πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τις διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου δεν άφησε καλές εντυπώσεις –και αναμενόμενο ήταν με βάση την εμπειρία στο Χάρβαρντ. Ετσι, αφού έκανε μία περιοδεία στο Λας Βέγκας και αλλού, αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα, της οποίας υπήρξε πρωθυπουργός και σήμερα είναι βουλευτής. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξαφανισμένος από την Ελλάδα, αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσαν φίλοι του καθηγητές πρώην σύμβουλοί του, οι οποίοι πληρώνονταν για τις υπηρεσίες που (ΔΕΝ) προσέφεραν. [Ευπρόσδεκτη η διάψευση εάν ήσαν σύμβουλοι χωρίς μισθό]…

Η φυγή του από την Ελλάδα για εννέα μήνες, όπου επέστρεφε για να ξαναπάρει άδεια, και να ξαναφύγει, ήταν επιβεβλημένη, διότι ένοιωσε και ο ίδιος πολλές φορές, πως για το λαό ήταν ανεπιθύμητος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του για το θέμα, και όλοι οι θέσεις είναι σεβαστές. Ο μόνος που δεν έχει μιλήσει και δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου είναι ο ίδιος. Διότι εάν όσα είπε ο αξιοπρεπής Ελενόπουλος εκφράζουν τον κ. Παπανδρέου, τοτε είναι σίγουρο πως ονειρεύεται και την επιστροφή του στην πολιτική, που σημαίνει ότι θα θελήσει να ξαναπάρει τα ηνία στο ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος διάλυσε.

Οι εμπειρίες αποδεικνύουν ότι οι πολίτες μετά από ένα διάστημα ξεχνούν. Αλλωστε, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, που υποστήριζε με πάθος το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, το οποίο παρέδιδε για πάντα την Κύπρο στην επιρροή της Αγκυρας, έγινε Πρόεδρος του πολύπαθου νησιού. Γιατί να μην επιστρέψει και ο κ. Παπανδρέου και γιατί να μην ξαναγίνει πρωθυπουργός; Η φράση του κ. Ελενόπουλου ότι «η μάχη συνεχίζεται» δεν υπονοεί επιστροφή; Σίγουρα, κατά τη γνώμη μου, αν και η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό των ανθρώπων είναι αυτή: «έχει τρελλαθεί εντελώς».

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει παρανοήσει και δεν είναι θύμα των σφογγοκωλαρίων του, που για να διασωθούν τον διαβεβαιώνουν για την επιστροφή του στην ελληνική πολιτική σκηνή, αν και εδώ ΔΕΝ ισχύει το «ποτέ μην λες ποτέ». Με μια γρήγορη ματιά στο σημερινό πολιτικό χάρτη αναδύεται το βασικό ερώτημα: Που χωρά ο πρώην πρωθυπουργός; Την απάντηση ας τη δώσει ο καθένας. Αν χρειάζεται κάτι η χώρα, είναι σάρωμα σε όλα, μία επανάσταση. Και ο κ. Παπανδρέου ΔΕΝ μπορεί να ηγηθεί αυτού του αναγκαίου εγχειρήματος, διότι η ιδεολογία του είναι ταυτισμένη με την υποταγή στις ιδέες του λεγόμενου «πολιτικά ορθού», που καθοδηγείται στην ουσία από νεοφιλελεύθερα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Είναι άλλο η πίστη στις δημοκρατικές ιδέες και άλλο η εξαγορά συνειδήσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα και το λαό της. Οι «ιδέες» του αφορούν άλλες χώρες. Η μεγάλη του προσφορά στον τόπο θα ήταν να συνεχίσει να μιλά για τις ανησυχίες του στο εξωτερικό, και να παραδώσει την έδρα της Αχαίας διότι η περιοχή έχει άπειρα προβλήματα και χρειάζεται να έχει αντιπρόσωπο στη Βουλή που να μάχεται για τους κατοίκους της…

Φωτογραφία από το αρχείο του πρώην Πρωθυπουργού

mignatiou.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τί άλλο έχει να προσφέρει στην Ελλάδα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου;

  1. Ὁ/ἡ nik γράφει:

    ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟ Π%%^%ΝΟΓΕΝΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.