Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Άσαντ από Τουρκία και Κατάρ


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα AL-DIYAR του Λιβάνου και επιβεβαιώνει το Συριακό Πρακτορείο FARS, την τελευταία στιγμή απετράπη χρηματοδοτούμενο σχέδιο δολοφονίας του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ από Τουρκία και Κατάρ.

Άραβας Πρέσβης ισχυρίζεται ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ιορδανίας είχαν πληροφορίες για το σχέδιο δολοφονίας του Άσαντ κοντά στο αεροδρόμιο της Λατάκιας και ενημέρωσαν την Ομάδα Ασφάλειάς του.

Το σχέδιο προέβλεπε την κατάρριψη του ιδιωτικού αεροσκάφους του Άσαντ με εκτόξευση πυραύλου SAM-7 από ενέδρα των τρομοκρατών της οργάνωσης AL-NUSRA.

Όταν έγινε γνωστό το σχέδιο δολοφονίας το δρομολόγιο από την Δαμασκό προς το Χαλέπι ακυρώθηκε και το αεροσκάφος επέστρεψε στην αεροπορική βάση Mezze της Δαμασκού.

Μετά από υποκλοπή συνομιλιών οι Συριακές Μυστικές Υπηρεσίες προχώρησαν συνολικά σε εννέα συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Λατάκιας.

Μερικοί από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της οργάνωσης AL-NUSRA ενώ κάποιοι άλλοι πρώην Αξιωματικοί του καθεστώτος Άσαντ που πρόσφατα είχαν αυτομολήσει στην πλευρά των αντικαθεστωτικών.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.