ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ;


Οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι δρόμοι και δεν μπορούσαν να πάνε με άνεση στη δουλειά τους?
Οι τουρίστες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση?
Οι Τούρκοι νοικοκυραίοι δεν αγανάκτησαν μ΄αυτούς τους κουκουλοφόρους (η δεν φόραγαν κουκούλες?)
Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον αποτροπιασμό τους για μερικές εκατοντάδες “γνωστούς αγνώστους” που έκαψαν τη περιουσία του κοσμάκη του αθώου?
Η διεθνής κοινή γνώμη δεν σκέφτηκε πως οι Τούρκοι είναι λαμόγια και ασυνείδητοι για τη κρισιμότητα της κατάστασης της πατρίδας τους και προκαλούν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις?
Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν έγιναν από απολιτίκ ανόητους που κατέβηκαν άσκοπα στις πλατείες υποκινούμενοι ίσως από ανάλογους συριζαίους στις κάτω πλατείες ή ακροδεξιούς στις επάνω?
Δεν αποπροσανατόλισαν το ουσιαστικό εργατικό κίνημα της Τουρκίας?
Δεν ήταν ανόητοι, προβοκάτορες, πράκτορες, ή απλά ασυνείδητοι?

Τι περίεργα πράγματα….

Οι Έλληνες αγανακτισμένοι τελικά, εκείνοι που με το που έσκασαν μύτη, είχαν στο άψε σβήσε τέσσερις νεκρούς, οι ίδιοι που το συνέχισαν μέχρι να σκάσουν από το χημικό πόλεμο και το ξύλο της αρκούδας που έπεσε, οι Έλληνες αγανακτισμένοι που δεν βρήκαν τη συμπαράσταση ούτε από εκείνο το τμήμα των ηλίθιων συμπατριωτών τους που άνεργοι, φουκαριάρηδες, πεινασμένοι, και φτυσμένοι από όλους δεν συμμετείχαν στις “απολιτικ” κινητοποιήσεις, γιατί περίμεναν το θεό να τους σώσει ή το σύνθημα από το κόμμα για να κουνήσουν τα χέρια τους, πρέπει να νοιώθουν τελικά πολύ μ@λάκες….

Όχι βέβαια γιατί δεν είχαν δίκιο, ή γιατί επί σαράντα μέρες προσπαθούσαν να φωνάξουν με κάθε τρόπο σε δεκάδες πόρτες κουφών… αλλά γιατί τελικά ήταν ΑΟΡΑΤΟΙ!  Δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν είχε καμιά σημασία αυτό που έκαναν. Δεν σήμαινε τίποτα. Ήταν μια κινητοποίηση άσχετων και ανούσιων τυχάρπαστων πολιτών που οι περισσότεροι ήταν ή χασομέρηδες που δεν είχαν τι να κάνουν, ή ύποπτοι για την πρόκληση κακού στη πατρίδα, ή επαγγελματίες του σαματά που υποκινούνται από ύποπτα κέντρα, ή απλά φτωχοί τω πνεύματι πολίτες που τους παρέσυραν σ΄ενα χωρίς σημασία παιχνιδάκι οι μεν και οι δε…..

Και όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν από πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά και αγανακτισμένους εμπόρους, πολίτες, εργαζόμενους κυράτζες και χαϊβάνια διάφορα που οι αγανακτισμένοι τους χαλούσαν τον μόνιμο ύπνο τους τομαριού τους. Τους τάραζαν τη ησυχία του αμνού πριν τη σφαγή. Και το σπουδαιότερο τσάντιζαν αφάνταστα τους τροικανούς, τους τραπεζίτες, τις συμμορίες που προσπαθούσαν να κάνουν μπίζνες τις προκοπής κι είχαν κι όλα αυτά τα χαϊβάνια να ουρλιάζουν μπροστά από τι βουλή.

Αυτά τα χαϊβάνια που έφτασαν να είναι πεντακόσιες χιλιάδες κι ένα εκατομμύριο… αλλά πόσα έλεγε η τηλεόραση ότι ήταν. Δέκα , είκοσι χιλιάδες? Ε.. αφού το έλεγε η τηλεόραση έτσι θα ήταν….

Γιατί εδώ στην Ελλάδα τυχαίνει εκτός από αγανακτισμένους πολίτες, να έχουμε τη δυστυχία να είμαστε τίγκα στους προδότες , τους πουλημένους συνδικαλιστές, τα ανεγκέφαλα κομματόσκυλα και  αδιάφορους ή χεσμένους επάνω τους πολίτες, οπότε όπως καταλαβαίνετε σε σχέση με τις κινητοποιήσεις στα διάφορα κράτη του πλανήτη εδώ επικρατεί το παλιό ανέκδοτο που έλεγε ο Περικλής στο χωρίο του πατέρα μου…

Τι κόσμος είναι αυτός, έλεγε ο Περικλής, πίνει ο εισαγγελέας ήρθε σ΄ευθυμία, πίνει ο παπάς ήρθε σ΄ευθυμία, πίνει ο δάσκαλος ήρθε σ΄ευθυμία…. πίνει ο Περικλής.. μέθυσε ο Περικλής.

Αγανακτούν οι Ισπανοί, είναι λεβέντες, αγανακτούν οι Τούρκοι είναι λεβέντες, αγανακτούν οι Γερμανοί είναι λεβέντες, αγανακτούν οι γάλοι, οι άγγλοι, οι σε κάθε τόπο πάνω στο πλανήτη δοκιμαζόμενοι για οποιοδήποτε πράγμα λαοί, είναι λεβέντες

Αγανακτούν οι Έλληνες είναι μ@λάκες, που εμποδίζουν απλά τη κυκλοφορία…..

Απλά δεν είναι τα πράγματα?

Μια από τις σοβαρότερες αιτίες απραξίας και υποταγής σε όλη αυτή τη φρίκη που μας συμβαίνει είναι πως εκτός από έλλειψη κοινού οράματος, στόχου και ικανών ηγετών να μπουν μπροστά για να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά, έχουμε κι ένα πλήθος ανόητων ή φιλοτομαριστών που δεν τους καίγεται καρφάκι για το πόσο χαμηλά θα πέσουν, πόσο πολύ ξεφτιλισμένα θα ζήσουν, για το αν θα χαθούν οι ίδιοι ή όλη η πατρίδα τους, γιατί έχει περάσει μέχρι το μεδούλι τους η ξεφτίλα….

Ρε πατριώτες, το καταλαβαίνετε τι είπε ο ίδιος ο Εροντογαν, και η διεθνής κοινή γνώμη, και οι δημοσιογράφοι, και όλοι??? Πως τα επεισόδια στη Τουρκία ήταν ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Μας φτύνουν κατάμουτρα, μας ξεφτιλίζουν χωρίς έλεος, το καταλαβένετε ή πρέπει να μας απαγορεύσουν τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια για να βρούμε ΑΙΤΙΑ να αντιδράσουμε?

Πόσο πολύ χαμηλά μπορεί να έχουμε πέσει…

vasiliskos2

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.