Θα δούμε, τι θα δούμε από Σεπτέμβριο και μετά…


Γράφει ο Δευκαλίων

Επαναλαμβάνοντας ότι σύμφωνα με την συλλογιστική της στήλης κύρια αιτία των γεγονότων που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην Τουρκία είναι η εξής:
Το Τουρκικό ΑΕΠ αυξήθηκε από το 1978 έως σήμερα κατά 3,5 φορές (σε ευρώ) και κατά 5 φορές (σε δολάρια). Το ίδιο χρονικό διάστημα ο κατώτατος μισθός παρέμεινε σταθερός και σε πληθωριστικές τιμές είναι ίσος με το 50% του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα της κρίσης.
Απολύτως αντικειμενικά το παραπάνω δεδομένο μιλάει από μόνο του.
Η ανάπτυξη που παρουσίασε η τουρκική οικονομία τα προηγούμενα χρόνια δεν διαχύθηκε σε μεγάλα τμήματα της μεσαίας τάξης. Διαχύθηκε σε λίγους προνομιούχους. Στα μεγάλα τζάκια της χώρας.
Ήταν ένα από τα πρώτα δείγματα «Αυταρχικής Ανάπτυξης». Βλέπετε στην Τουρκία το ΔΝΤ πήγε πολύ νωρίτερα απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, άρα οι οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες που ακολουθούν την λαίλαπα του ΔΝΤ στην περίπτωση της Τουρκίας  προηγούνται.
Τώρα θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλά για…
τα αίτια της εξέγερσης στην Τουρκία. Δεν θα σχολιάσουμε και δεν θα αντικρούσουμε καμία διαφορετική άποψη. Γιατί όπως είπαμε στην Ελλάδα δεν μελετάμε τον αντίπαλο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Τουρκία που υπάρχει και  ζει δίπλα μας.
Πάμε τώρα στα τρέχοντα. Τα ίδια και τα ίδια… Υπέρμετρη αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και σημαντική μείωση από το 2015 των συντάξεων βάσει των νόμων Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, καυγάδες και αντιδικίες για το «αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο, παρεμβάσεις της κας Ρεπούση, που ξαναγράφει την Ελληνική Ιστορία και μοιραία προκαλεί αντιδράσεις, αλλά μέχρι εκεί.
Φυσικά κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι πριν ξεσπάσει η θύελλα υπάρχει πάντα γαλήνη. Κάπως έτσι έγινε και στην Τουρκία όπου όλα μέχρι πριν λίγο καιρό πήγαιναν μια χαρά. Λέτε να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα;
Θα δούμε, τι θα δούμε από Σεπτέμβριο και μετά…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.