Με ποια πολιτική δύναμη θα συμμαχήσουμε όλοι εμείς τα θύματα του μνημονίου;


Γράφει ο Δευκαλίων

Γιατί πέφτει το χρηματιστήριο παιδιά; Γιατί έχασε τις 1.000 μονάδες, αφού όλα πάνε καλά;
Οι πρώτες ρωγμές στην επιχείρηση-αισιοδοξία που έστησε η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά.
Θα έρθουν κι άλλες έως τα πρωτοβρόχια… Είπαμε και εχθές «Θα δούμε, τι θα δούμε από Σεπτέμβριο και μετά..», ας περιμένουμε… συνήθως του Δευκαλίωνα του βγαίνουν οι προβλέψεις. 
Θα ξανάρθουμε στα τετριμμένα και τα τρέχοντα. Το πρώτο και σημαντικότερο θέμα και πρόβλημα που απασχολεί την Ελληνική Κοινωνία: Το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο. Γίνεται προσπάθεια από εχέφρονες του μνημονιακού συστήματος να υπάρξει σύνθεση και να κατέβει ένα νομοσχέδιο από τους τρεις εταίρους της φιλομνημονιακής κυβέρνησης. Ορθά σκέπτονται, μιλάνε και πράττουν οι εχέφρονες του μνημονιακού συστήματος. Πως είναι δυνατόν να συμπράττουν σε μία κυβέρνηση τρεις εταίροι και ταυτόχρονα να γίνονται σκόνη και θρύψαλα στην Βουλή; Δεν είναι κόσμιο και δεν συνάδει με τα καλώς εννοούμενα κοινοβουλευτικά ήθη.
Στην ουσία τώρα και τέρμα η πλάκα! Τα αστέρια του Μαξίμου αναδιπλώνονται αφού κατάλαβαν την μεγαλειώδη γκάφα που είχαν κάνει. Αναζωπύρωσαν ένα ανύπαρκτο θέμα (το αντιρατσιστικό) που θεωρητικά θα τους έδινε ψήφους από την…
άκρα δεξιά (Χρυσή Αυγή), αλλά επί της ουσίας προκάλεσαν ένα πρόβλημα που τους ρίχνει στην περιπέτεια ενός ριζικού ανασχηματισμού από τον οποίο θα βγουν οπωσδήποτε χαμένοι.
Ευφυέστατα ο κ. Β. Βενιζέλος έθεσε τα σύνορα… «ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο μνημόνιο θα γίνεται από εδώ και πέρα αντικείμενο συζήτησης και διαπραγμάτευσης» είναι η κεντρική ιδέα των δηλώσεων του. Δηλαδή διαμήνυσε προς την τρόικα… «το μνημόνιο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα  αλλά στα ενδοκυβερνητικά μας θα έχουμε και εμείς λόγο και έργο».
Τι σημαίνει αυτό εν τοις πράγμασι; Επίκαιρο παράδειγμα αυτό που είπε απόψε ο υφυπουργός κ. Σκορδάς για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά: «Θα  πρέπει να συζητήσουμε για να ξαναρχίσουν πάλι οι πλειστηριασμοί κατοικιών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».
Αυτή είναι η θλιβερή μνημονιακή πραγματικότητα. Όσοι καθυστερούν ή δεν πληρώνουν την δόση τους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Δηλαδή όλοι εμείς τα θύματα του μνημονίου.
Η κρίσιμη ερώτηση ήταν αυτή που υποβάλαμε πριν λίγες ημέρες. «Εμείς τα θύματα του μνημονίου, τι πρέπει να κάνουμε;», η οποία σήμερα επεκτείνεται με την επόμενη ερώτηση:
«Με ποια πολιτική δύναμη θα συμμαχήσουμε όλοι εμείς τα θύματα του μνημονίου;»!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.