Στο κόκκινο το Αιγαίο


f16

του Κωνσταντίνου

Η Ελλάδα είναι σε απόλυτη επιφυλακή. Τουλάχιστον από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτό, επειδή οι επιτελείς του Πενταγώνου έκριναν πως η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι καθόλου ομαλή και με την συνήθεια της γείτονος χώρας να εξάγει τα προβλήματά της, θεώρησαν σωστό να καλυφθεί ολόκληρο το Αιγαίο, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου.

Έτσι, πέρα από τις μικρές ασκήσεις στρατιωτικών μονάδων στα νησιά του Αιγαίου, οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και δημιουργούν σύγχυση στους τούρκους (ιδιαίτερα με τις ασκήσεις μονάδων ειδικών επιχειρήσεων), το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά και βομβαρδισμούς στόχων εντός της θάλασσας ή σε ξερονήσια (άσκηση “Καταιγίς 13″).

Την ίδια στιγμή, στο κόκκινο βρίσκεται και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αφού οι προγραμματισμένες –μόνο για σήμερα- πτήσεις, ξεπερνούν τις 100 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών. Το μήνυμα προς τους ανατολικούς γείτονες είναι απολύτω ς διαυγές και περιορίζεται σε δύο λέξεις: «Μην τολμήσετε».

Πριν από λίγες ημέρες, στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού δήλωνε πως εάν τους επιτρεπόταν από την κυβέρνηση, το πρόβλημα με την Τουρκία θα λυνόταν μέσα σε ένα μόλις λεπτό…

Παρά την πολεμική ψυχολογικού πολέμου, μέσω των μειώσεων μισθών και μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσης περαιτέρω μείωσης 20% στους μισθούς των μονίμων στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το ηθικό και η αποφασιστικότητα εκείνων που φυλάττουν Θερμοπύλες, είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Κάποιοι στην κυβέρνηση, όμως, θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τις αποφάσεις τους και το πλήγμα που επιφέρουν αυτές στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας…

grcitizen

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.