“Τριπλούν ..πρωτιάς” για Ελλάδα σε παραοικονομία, μαύρη εργασία και παράνομους μετανάστες!


diafthora-1Στα 45 δις ευρώ η παραοικονομία στην Ελλάδα

Στο 24% του ελληνικού ΑΕΠ διαμορφώνεται η παραοικονομία στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Institute of Economic Affairs, την οποία υπογράφει ο «γκουρού» της σκιώδους οικονομίας καθηγητής Friedrich Schneider.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα έρχεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 21 χωρών – μελών του ΟΟΣΑ που εξετάστηκαν, με την κοστολόγηση της παραοικονομίας να αγγίζει τα 45 δις ευρώ. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ιταλία με ποσοστό 21,6%. 

skiwdis oikonomia

Περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι εργάζονται ανασφάλιστοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πάνω από 48 εκατομμύρια στις χώρες του ΟΟΣΑ. Στην Ελλάδα έχουμε και εδώ μια ακόμα πρωτιά, σύμφωνα με την έρευνα, καθώς το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως, στο 37,3% του συνόλου! Κατέχουμε και μια ακόμα πρωτιά, στο ποσοστό παράνομων μεταναστών που εργάζονται (στο 4,4% του συνόλου) ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ (3,2%).

Τι λέει η έρευνα του ινστιτούτου; Αν μειωθούν τα φορολογικά βάρη, τότε θα μειωθεί και η παραοικονομία. Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ (στα αγγλικά)

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.