Απίστευτος ο κ. Παπανδρέου


Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους Έλληνες πολιτικούς είναι απίστευτο. Όσο είναι στην εξουσία υπεραμύνονται της «καλής δημοκρατίας» που δήθεν έχουμε στην χώρα και ότι οι ίδιοι την υπηρετούν ως απλοί στρατιώτες  και μόλις απομακρυνθούν από την εξουσία, ευθύς ανακαλύπτουν ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί και ότι τα συμφέροντα εξουσιάζουν το πολιτικό σύστημα.

Πρόσφατο παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός και ο απόλυτος εξουσιαστής τότε της χώρας, με βάση το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα που έχουμε, αλλά και με βάση την αυτοδυναμία που είχε.

Είπε ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του σε Καναδικό κανάλι ότι η απόφασή του για δημοψήφισμα ήταν απαραίτητη. Και φυσικά εδώ έχει δίκιο. Δεν εξήγησε όμως, γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μνημόνιο, παρά μας το ανακοίνωσε μόνος του από το Καστελόριζο; Και μάλιστα γιατί δεν έδωσε το δικαίωμα στο λαό να αποφασίσει τότε που οι Ευρωπαίοι και οι ιδιώτες δανειστές ήταν πανικόβλητοι και μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι θέλαμε;;; Δεν εξήγησε ακόμα, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ δημοψήφισμα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα επί δύο αιώνες, μετά την τουρκοκρατία, παρά μόνο για το ζήτημα της βασιλείας;;;

Αναφερόμενος στα «συμφέροντα» που υπάρχουν στην Ελλάδα, είπε ότι παγκοσμίως οι Δημοκρατίες είναι αιχμάλωτες ειδικών συμφερόντων, που αγοράζουν, άμεσα ή έμμεσα, ΜΜΕ, πολιτικούς και δικαστές. Δεν εξήγησε όμως γιατί ο ίδιος, ως ο απόλυτος εξουσιαστής δεν έδωσε την ευκαιρία στο λαό, όπως έκανε ο κ. Γκρίμσον στην Ισλανδία, να φτιάξει μόνος του ο λαός το δικό του Σύνταγμα και να πετάξει όλη την κοινωνική και πολιτική σαβούρα και διαφθορά στα σκουπίδια;;

Τα ίδια προφανώς θα μας λέει αργότερα και ο κ. Σαμαράς όταν θα τον έχουν απομακρύνει από την πρωθυπουργία. Ο κ. Καραμανλής τουλάχιστον σιωπά.

hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Απίστευτος ο κ. Παπανδρέου

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.