Υπάρχει και η… λίστα Γιούνκερ!!!


Μυστήρια πράγματα. Το Μαξίμου πανηγυρίζει που ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, αποκάλεσε «αδελφό» τον Αντώνη Σαμαρά. Και κάνει γαργάρα μια σειρά από αλήθειες που δείχνουν ότι αργά και σταθερά δημιουργείται μια νέα φούσκα στην ελληνική οικονομία, τη στιγμή που ακόμη και ο Γιούνκερ εκτιμά πως μια κοινωνική εξέγερση είναι προ των πυλών!

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου «φωνάζει» πως, εκτός από τη λίστα Λαγκάρντ, υπάρχει και… λίστα Γιούνκερ με Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες του Μεγάλου Δουκάτου. Παρουσιάστηκε δε διατεθειμένος να την παραδώσει στις ελληνικές αρχές, αλλά, παρότι η φοροδιαφυγή και η διαφθορά ζουν και βασιλεύουν στη χώρα μας, η κυβέρνηση δεν ζήτησε ακόμη αυτήν τη λίστα!

Φοροδιαφυγή

Δήλωσε ο Γιούνκερ: «Αυτοί που φοροδιαφεύγουν είναι Έλληνες. Συχνά διερωτώμαι εάν οι πλούσιοι αντιλαμβάνονται τι γίνεται στη χώρα. Η φοροδιαφυγή και η διαφθορά είναι τεράστια! Έλεγα στο Eurogroup εάν θα έπρεπε όλοι μας να υψώσουμε τείχος κατά της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Ζήτησα από τις αρμόδιες αρχές στο Λουξεμβούργο να ελέγξουν τις καταθέσεις που προέρχονται από την Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, έχουμε λιγότερες καταθέσεις απ’ ό,τι στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες.

Πλούσιες χώρες της ευρωζώνης επωφελούνται από τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Δεν πρέπει. Ήμουν στη Φραγκφούρτη πριν από λίγους μήνες και έβλεπα στα παράθυρα των γερμανικών τραπεζών πινακίδες στα ελληνικά που προσκαλούσαν τους Έλληνες να τοποθετήσουν εκεί τα χρήματά τους!».

Ακολούθησε η εξής ερώτηση: «Δώσατε λίστα στην ελληνική κυβέρνηση με τις ελληνικές καταθέσεις στο Λουξεμβούργο;». Για να απαντήσει:

«Δεν μας ζητήθηκε ποτέ! Εάν οι ελληνικές αρχές μας ζητήσουν τη λίστα, τότε θα τη δώσω ακόμη και αν είναι ενάντια στον παρόντα νόμο. Στο Eurogroup έλεγα ότι όλες οι χώρες πρέπει να δώσουν λίστες. Ήμουν ο μόνος που το υποστήριξε».

Υποκρισία

Η αποκάλυψη αυτή λέει πολλά, όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για την υποκρισία των Γερμανών, οι οποίοι διέλυσαν την Κύπρο σε μια ημέρα επειδή τη θεωρούσαν… φορολογικό παράδεισο!

Και μπορεί ο στόχος των Γερμανών να είναι η προσέλκυση των Ευρωπαίων καταθετών σε δικές τους τράπεζες με την έμμεση απειλή ότι η χώρα τους είναι η μόνη που δεν κινδυνεύει με μνημόνια και «κουρέματα» καταθέσεων, όμως η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας είναι τεράστια.

Δεν είναι μόνο ο Γιούνκερ που λέει ξεκάθαρα ότι «εάν οι Έλληνες δεν δουν φως στην άκρη του τούνελ θα είναι μια καταστροφή». Δεν είναι μόνο αυτός που λέει ότι ο τρόπος που ασκήθηκε η δημοσιονομική πολιτική των μνημονίων ήταν λάθος και θα οδηγήσει σε κοινωνική εξέγερση.
«Έχω τις αμφιβολίες μου (για τα μέτρα). Πολύ μεγάλο βάρος έπεσε πάνω στους ώμους των λεγόμενων έντιμων Ελλήνων. Οι φτωχοί βυθίστηκαν βαθύτερα στη φτώχεια. Και οι πλούσιοι δεν συμμετείχαν. Η Ελλάδα είναι στο μέσο και όχι στο τέλος της κρίσης και πάντα στο Eurogroup υπενθύμιζα τον κίνδυνο μιας κοινωνικής επανάστασης».

Όμως μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πλουσίων, η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, ακόμη δεν έχουν υιοθετηθεί. Πέρα από τις προτροπές και τις εκθέσεις, ούτε η τρόικα πιέζει πραγματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι, εκτός από τον μέσο Έλληνα, επωφελούνται με κάποιον τρόπο.

Το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.