Τάματα και τάματα


 Θεόφιλος Αιγινήτης   Ζωγράφος-Συγγραφέας

Θεόφιλος Αιγινήτης

Όπως ξέρετε οι θρησκευόμενοι άνθρωποι κάνουν τάματα στους αγίους για να πραγματοποιηθεί κάποια επιθυμία τους.

Γίνει δε γίνει αυτό που ζητάνε, τρέχουνε να πραγματοποιήσουν το τάμα τους  γιατί αν κάνουν πως το ξέχασαν και πάθουν εν τω μεταξύ κάτι κακό, θα είναι γιατί θύμωσε ο άγιος και μετά θα το έχουν κρίμα στο λαιμό τους.

Μην τάξεις στον άγιο κερί και στο παιδί (λαό) κουλούρι λέει η παροιμία.

Οι εικόνες στις εκκλησίες είναι γεμάτες με χρυσά δαχτυλίδια, με χρυσούς σταυρούς,  βέρες, χρυσά καράβια, πόδια, χέρια, μάτια και ότι άλλο μπορεί φανταστεί κανείς, προσφορές των πιστών από ευγνωμοσύνη.

Οι γιατροί, οι χειρουργοί κυρίως, επειδή νοιώθουν πως κι’ αυτοί είναι Θεοί όταν σώζουν τη ζωή ασθενών, ζητάνε προκαταβολικά φακελάκια ευγνωμοσύνης όπως αυτά που προσφέρουν οι πιστοί στους αγίους! Σ’ αυτούς γιατί τα ακουμπάς ευχαρίστως, σου λένε, και σε μας όχι !

Εκτός από τα τάματα των θρήσκων και των ασθενών που καταβάλλονται από φόβο, έχουμε και τους πολιτικούς που κάνουν τάματα στο λαό πριν πάρουν την εξουσία,  μετά τα ξεχνάνε, δεν τα πραγματοποιούν ποτέ και κανένας τους δεν τιμωρείται.

Μέχρι να καταφέρουν να ξεγελάσουν το λαό και τί δεν του τάζουν. Τα πάντα εκτός από το να ανάψουν λαμπάδες στο μπόι τους.

Τιμωρείται μόνο ο λαός που τους πίστεψε και τους ψήφισε και μετά λέει μετανοιωμένος, δε μου κοβότανε το χέρι όταν τους ψήφιζα;

Κανένας δεν τιμωρεί τους ασυνεπείς πολιτικούς και έτσι έχουν ξεσαλώσει επειδή έχουν πάρει ασυλία με το έτσι θέλω από τους ψηφοφόρους και απέναντι στο Θεό, όταν ορκίζονται πως θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πολιτείας και των πολιτών.

Ο μόνος καθώς θυμάμαι πολιτικός που τιμωρήθηκε είναι ο ωραίος Μπρούμελ.

Τον θυμόσαστε καλέ στα μπαλκόνια μαζί με τον Αντρέα που είχε το αγέρωχο ύφος

του Λουδοβίκου ΙΔ, του αποκαλούμενου ο “Θεός Ήλιος”;

Θεός κι’ αυτός και το μπαξίσι μπροστά, να φτιάχνει Βερσαλλίες για τη δική Αντουανέτα.

Παραλίγο να ξεχάσω και τον άλλο Θεό. Τον Παπακωνσταντίνου καλέ με ένα κινητό στο χέρι! Μη μου πείτε πως ξεχάσατε το περισπούδαστο ύφος του καθώς έτρεχε να βάλει τις υπογραφές στα μνημόνια ! Αυτός δεν ανήκει στην οικογένεια των πολιτικών αλλά στην ταξιανθία των κηπουρών που νόμισε ο έρμος πως έγινε κι’ αυτός τουλάχιστον ημίθεος. Για να δούμε θα πάει να συναντήσει στο χλοερό τόπο που λέγεται Κορυδαλλός τον Τσοχατζόπουλο να του κάνει παρέα;

Οι θρησκείες υπόσχονται τη σωτηρία της ψυχής και ο κάθε πολιτικός τη σωτηρία της πατρίδας. Η πρώτη απευθύνεται στα μεταφυσικά και δε θα μάθουμε ποτέ αν ισχύει ή όχι και η δεύτερη στα μετεκλογικά που έχει αποδειχτεί πως είναι αέρας κοπανιστός.

Όλοι οι πολιτικοί λίγο ως πολύ το παίζουν Θεοί ή Λουδοβίκοι και ο λαός που τους ψηφίζει είναι οι ξεβράκωτοι της ιστορίας.

Οι Γιακωβίνοι ρίξανε τη Βαστίλη, καιρός είναι να ρίξουμε τη δική μας Βαστίλη της διαφθοράς και της υποκρισίας.

Ας μου πει όμως κάποιος, μήπως αυτό το κείμενο εμπίπτει σε κανένα άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου που θέλουν να περάσουν; Ας πούμε σε παρακίνηση προς απείθεια, σε στάση, ή δεν ξέρω που αλλού μπορεί να το κολλήσουν;

tonoikaipnevmata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.