ΔΙΣΤΟΜΟ 69 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


 Επέτειος της σφαγής στο Δίστομο σήμερα. Για τους νεώτερους, ή τους μη γνωρίζοντες, μια περιήγηση στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει τραγικές, απάνθρωπες λεπτομέρειες. Στις επετειακές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουτσούμπας. Ανακινήθηκε πάλι το θέμα των αποζημιώσεων. Ανακινήθηκε πάλι η αντιπαλότητά μας – με τι; – με το ναζισμό, ή τους γερμανούς; Το μόνο που δεν ξέρω αν ανακινήθηκε είναι αυτό το καθαρά εσωτερικό μας ζήτημα: η φωνή που θα πει, ως εδώ. Από σεβασμό για τα θύματα του Διστόμου, τέρμα η ανοχή. Δε θα στραγγαλίσει, δε θα εξαθλιώσει ξανά, ξένος ή ντόπιος κατακτητής, αυτή τη χώρα και τους ταλαιπωρημένους, σαστισμένους, κατοίκους της. Κι όχι μόνο αυτής της χώρας, αλλά και της διπλανής, και της παραδιπλανής. 

Για τα θύματα του Διστόμου, δε φτάνει ένας οικονομικός διακανονισμός, αντίθετα αυτός ο περιβόητος συμψηφισμός με τη μείωση του ελληνικού χρέους πιστεύω πως θα είναι η οριστική ταφόπλακά τους. Η μόνη τους δικαίωση θα είναι να δείξουμε στην πράξη πως κάτι μας έκανε να νιώσουμε η τραγωδία τους. Έστω κι 69 χρόνια μετά.

Βικτώρια Τράπαλη

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.