Κάνεις μας δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε!


Γράφει ο Δευκαλίων

Το να ασχοληθεί κάνεις αυτή την εποχή με τα διαδραματιζόμενα στο πολιτικό προσκήνιο είναι μάταιο. Η στήλη τα έχει πει όλα. Η ομάδα-Σαμαρά θα επιχειρήσει να διεμβολίσει ιδεολογικά και πολιτικά τον χώρο που βρίσκεται δεξιότερα από την Νέα Δημοκρατία. Τον είδατε εχθές τον κ. Α. Σαμαρά…

Κατηγόρησε την Αριστερά ότι σκέφτεται ανθελληνικά. Το γνωστό παραμύθι, οι δεξιοί «πατριώτες» και οι αριστεροί «προδότες». Τι να πει μετά από αυτό η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Την έχει ξεπεράσει σε κριτική εναντίον της αριστεράς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είναι εμφανές. Ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να επιστρατεύσει το σύνολο του αστικού κόσμου της χώρας σε μία πανστρατιά εναντίον της αριστεράς. Οι χορτάτοι εναντίον των πεινασμένων.
Η στήλη έχει από την αρχή της υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο τοποθετεί με σαφή τρόπο. Για να αντιμετωπισθεί η μνημονιακή λαίλαπα πρέπει να ιδρυθεί ένα νέο ΕΑΜ που θα ενώσει στον αντιμνημονιακό αγώνα δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε εφικτό μέχρι τώρα. Αντίθετα αρχίζουν να ονομάζονται από τα πιο επίσημα χείλη «προδότες» οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του δεύτερου κόμματος, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που κατά τύχη είναι ένα πολιτικό κόμμα με σαφή αριστερή ταυτότητα.
Παλιά κλασική δεξιά συνταγή. Μία συνταγή που με διάφορες παραλλαγές έφερε την χώρα σε αυτό το χάλι. Αυτονόητη όμως και η τοποθέτηση της στήλης. Το έχουμε πει με τον πλέον σαφή τρόπο. Πατριωτισμός και Αντιμνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες με την ακροδεξιά.
Απέναντι σε αυτή λοιπόν την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού η στήλη αντιπαραβάλει ένα μνημειώδες και επικό κείμενο. Την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη και ιδιαίτερα εκείνο το…
σημείο που μιλάει  για τις θυσίες της αριστεράς υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας. Απλά υπενθυμίζουμε στους ακροδεξιούς θιασώτες του διχασμού ότι το συγκεκριμένο σημείο της απολογίας του Ν. Μπελογιάννη προκάλεσε την δημόσια παρέμβαση του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος. υπέρ του Μπελογιάννη.
Αναφέρει λοιπόν ο Ν. Μπελογιάννης τις θυσίες που έκανε η αριστερά για την απελευθέρωση της πατρίδας την περίοδο της ξένης κατοχής και τις κατηγορίες της άκρας δεξιάς για προδοσία στην μετάμφυλιοπολεμική περίοδο.

«Ποιος πράκτορας των ξένων θα έδινε την ζωή του τόσο ανυστερόβουλα όπως την έδωσαν χιλιάδες κομμουνιστές. Οι θυσίες τους, μόνο τις θυσίες των πρώτων χριστιανών μπορούν να συγκριθούν. Και οι χριστιανοί είχαν την ελπίδα ότι θα κερδίσουν την βασιλεία των ουρανών ενώ οι κομμουνιστές θυσιάζονται για ένα καλύτερο αύριο που δεν θα χαρούν οι ίδιοι. Ποιος πράκτορας των ξένων θα έδινε την ζωή του για μία τόσο μεγάλη υπόθεση»

Για να είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι. Σήμερα,  «μαύρη» ημέρα για την οικονομική πολιτική της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά μετά την αποχώρηση της  Gaz Prom  από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου. Η στήλη δεν σκοτώνει τους πεθαμένους απλά επισημαίνει.
Η ηγεσία του μεγαλύτερου αστικού κόμματος της χώρας, της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές. Ακραία πόλωση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Η στήλη πιστεύει ότι η παραπάνω επιλογή γίνεται και για τακτικούς (διάσωση της ομάδας Σαμαρά) αλλά και για στρατηγικούς λόγους (νέο μνημόνιο).
Αυτονόητο είναι ότι η στήλη θα συνεχίσει να μάχεται για εθνική συμφιλίωση, αλλά ταυτόχρονα σήμερα επέτειο της σφαγής των κατοίκων του Δίστομου από τους ναζί υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση: κάνεις μας δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε! 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.