Το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε μέσα στο πλαίσιο του ποιο κόμμα-φατρία της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης, που κυβερνάει την χώρα, θα έχει τον αποκλειστικό έλεγχο στο δημόσιο ΜΜΕ που ήταν η ΕΡΤ και που θα είναι και η νέα ΕΡΤ.


Η κυβέρνηση, δηλαδή η ΝΔ, έκλεισε την ΕΡΤ με διαδικασίες που θα ακολουθούσε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Ομως ας μην γελιόμαστε. Η ΝΔ είναι ένα μόνο από τα τμήματα, είναι μία μόνο από τις φατρίες, τις ενιαίας αντι-δημοκρατικής, ολιγαρχικής παράταξης που κυβερνάει τη χώρα μας για δυο αιώνες. Τα υπόλοιπα κόμματα, από την Χρυσή Αυγή ως το ΚΚΕ, είναι επίσης φατρίες αυτής της ενιαίας ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ παράταξης.

Οι φατρίες αυτές ΔΕΝ έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές. Στο μόνο που διαφωνούν είναι στο ότι κάθε μία θέλει την εξουσία για πάρτη της. Αυτή είναι και η μόνη σημαντική διαφωνία τους. Και κάθε μία από αυτές τις φατρίες προσπαθεί να ισχυροποιήσει την θέση της μέσα στο ενιαίο ολιγαρχικό σύστημα νομής και άσκησης της εξουσίας.

Ολες οι φατρίες/κόμματα αυτής της ενιαίας ολιγαρχικής και αντι-δημοκρατικής παράταξης συμφωνούν επάνω στο πιο σημαντικό: οτι την εξουσία πρέπει να την ασκούν λίγοι, δηλαδή την εξουσία πρέπει να την ασκούν τα στελέχη της φατρίας/κόμματος που κυβερνά, και ο λαός πρέπει να υπακούει στις εντολές τους, ως νομοταγής υπήκοος, χωρίς ποτέ να ρωτηθεί η γνώμη του για τίποτε απολύτως.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στο πλαίσιο του ποιο κόμμα/φατρία της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης θα ισχυροποιήσει την θέση του διαχειριζόμενο κατ’ αποκλειστικότητα το δημόσιο μέσο μαζικής ενημέρωσης που ήταν η ΕΡΤ. [Και να μπορεί να βολεύει ημετέρους με μισθούς πέραν πάσης φαντασίας]

Η χώρα ΔΕΝ θα μείνει χωρίς δημόσια ραδιο-τηλεόραση. Θα αποκτήσει έναν καινούριο οργανισμό συντομώτατα. Απλώς αυτός ο νέος οργανισμός δεν θα είναι υπό τον έλεγχο του ΠαΣοΚ κυρίως και διάφορων “αριστερών” ομάδων. Αλλά θα είναι υπό τον έλεγχο της ΝΔ και των συμφερόντων που εκείνη εκφράζει. Ως φατρία της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης πάντα. Για να μην μπερδευόμαστε. Δεν θα γίνει καμμιά ουσιαστική αλλαγή για τα δικά μας συμφέροντα. Του λαού.

Αν κάποιος δεν γνωρίζει για τους “φανταστικούς” μισθούς περίπου 300-και-βάλε από τους 2.500 εργαζόμενους στην ΕΡΤ, μπορεί να κάνει μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο. Τα στοιχεία είναι εκεί και τον περιμένουν.

Οι άλλοι όμως, οι 2.000 μη-υψηλόμισθοι, δεν έκαναν και τίποτε σημαντικό όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να δώσουν στην ελληνική κοινωνία την πληροφορία και την γνώση, να δει να γνωρίσει και να κρίνει τα πράγματα με τρόπο που να βελτιώσει την πολιτική και οικονομική της θέση της ως κοινωνία. Ούτε καν κριτική και καταγγελία στους παχυλούς μισθούς των συναδέλφων τους δεν είδαμε. Ηταν πάντα, υψηλόμισθοι και μη, με το μέρος της εξουσίας, του ΠαΣοΚ κυρίως. Και όλα καλά.

Και είναι τόσο τραγικά αστείο οι “αλληλέγγυοι” που μαζεύτηκαν στο ραδιομέγαρο να φωνάζουν συνθήματα όπως το “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”. Απλώς δείχνει πως πρόκειται για ανθρώπους που στηρίζουν την ολιγαρχική λογική του χωρισμού του λαού στις δύο παρατάξεις, αριστερά και δεξιά. Στο μεγάλο κόλπο δηλαδή. Του διχασμού του λαού. Της πολιτικής καθήλωσης και νηπιότητας του λαού.

Η δημόσια τηλεόραση είναι ένα μεγάλο αγαθό. Οχι όμως αυτή η δημόσια τηλεόραση που είχαμε, η ΕΡΤ. Ούτε η νέα δημόσια τηλεόραση που πρόκειται να αποκτήσουμε. Δεν θα λειτουργήσουν τα δημόσια ΜΜΕ προς το συμφέρον του λαού και της κοινωνίας, όσο βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της ενιαίας ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗΣ παράταξης που συνιστούν όλα μαζί τα κόμματα, από την ΧΑ ως το ΚΚΕ.

Ούτε όσο οι εργαζόμενοι σε αυτά, ορισμένοι μάλιστα με μισθούς σοβιετικής νομενκλατούρας, συνεχίζουν να είναι πιστοί υπηρέτες του αντι-δημοκρατικού ολιγαρχικού καθεστώτος των κομμάτων. Ολων των κομμάτων. Ωστε να παραπληροφορούν τον λαό, να τον παραζαλίζουν, και να ασκούν την προπαγάνδα της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης όλων των κομμάτων, που ονομάζουν μάλιστα και τον εαυτό τους “δημοκρατία”, χωρίς καν αντίλογο από αυτούς τους εργαζόμενους των δημόσιων ΜΜΕ.

Ας μην ανησυχούν εκείνοι που ανησυχούν. Ούτε οι Κύπριοι, ούτε οι απόδημοι. Η κυβέρνηση, αυτή η επόμενη δεν έχει σημασία, θα φτιάξει πάλι μια ΕΡΤ, υπό τον έλεγχό της, και δεν θα μείνουν χωρίς την ολιγαρχική προπαγάνδα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της ΝΔ και του καθεστώτος. Η ολιγαρχική κομματική προπαγάνδα αριστεράς και δεξιάς, θα συνεχιστεί από την νέα ΕΡΤ. Χωρίς αμφιβολία.

Δυο βασικές κατηγορίες υπηρετών έχει κάθε ολιγαρχικό καθεστώς, και οι οποίοι υπάρχουν και εργάζονται για την μακροημέρευση και την στερέωσή του. Τους ενημερωτές (πχ ΕΡΤ) και τους καταστολείς (πχ ΜΑΤ).

Μήπως θα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι και προς τους εργαζόμενους των ΜΑΤ αν ποτέ η ΝΔ αποφασίσει να τα διαλύσει για να φτίάξει άλλα ΜΑΤ που θα την υπακούν πιστώτερα;

Θραξ Αναρμόδιος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα Συνεργατών. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ Το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε μέσα στο πλαίσιο του ποιο κόμμα-φατρία της ενιαίας ολιγαρχικής παράταξης, που κυβερνάει την χώρα, θα έχει τον αποκλειστικό έλεγχο στο δημόσιο ΜΜΕ που ήταν η ΕΡΤ και που θα είναι και η νέα ΕΡΤ.

 1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

  Reblogged this on Oxtapus *beta.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΓΡΗΓΟΡΗΣ γράφει:

  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ ΠΕΤΡΟΣ γράφει:

  Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις “φαμίλιες”. Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

  ΠΕΤΡΟΣ

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ ΝΙΚΟΣ γράφει:

  Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.