Εγκληματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.


20130614-182413.jpg

Η Ομοσπονδία Άνω Δερόπολης «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ» διαμαρτύρεται εντονότατα και καυτηριάζει την απόφαση της τρικομματικής Κυβέρνησης που με τον πλέον ωμό, αυταρχικό και προκλητικό τρόπο, κατά παράβαση του άρθρου 15 του Συντάγματος και του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σ.Δ.Α κατάργησε το δικαίωμα όλων μας στη δημόσια ενημέρωση.
Η επιλογή ανύψωσης του φράγματος σιωπής και απομόνωσης έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στους ακρίτες των απομεμακρυσμένων περιοχών της Ηπείρου, αλλά και στον Ελληνισμό της διασποράς γιατί τους στερεί το συνταγματικό δικαίωμα της αντικειμενικής και έγκυρης ενημέρωσης.
Πέραν αυτού επισημαίνουμε ότι η ΕΡΤ ως δημόσια περιουσία, είναι το κανάλι που εκπέμπει στα χωριά της Βορείου Ηπείρου και που μέχρι σήμερα έχει αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό της, προβάλλει δε και τα σημερινά προβλήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Με τις απολύσεις άλλων 2.650 εργαζομένων στην ΕΡΤ, που προστίθενται στους ήδη ένα εκατομμύριο πεντακόσιους χιλιάδες ανέργους, με την ποινικοποίηση και καταστολή κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας, με την περικοπή των συντάξεων των απόμαχων Βορειοηπειρωτών, με τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων και γενικότερα με την κατάρρευση των κοινωνικών παροχών και την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός και δεν διασφαλίζεται η απαραίτητη κοινωνική συνοχή.
Καλούμε την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και οποιαδήποτε βελτίωση της ΕΡΤ απαιτείται να γίνει με αυτήν ανοιχτή.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος
Ηλέκτρα Κίκη

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.