ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Με το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, με ρηματική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρωθυπουργός άδειασε τους κυβερνητικούς του εταίρους (τους οποίους δεν είχε ενημερώσει), προκαλώντας τους και δείχνει πλέον να μην υπολογίζει, αφού γνωρίζει ότι αφήνοντας το κυβερνητικό σχήμα μεταβαίνουν στην ανυπαρξία και στον εκλογικό αφανισμό.

Ο κ. Σαμαράς προέβη μάλλον σ’αυτή την κίνηση, προκειμένου να καλύψει την αδυναμία την δική του και της κυβερνήσεως του, να φέρει αυτές τις περίφημες επενδύσεις που ψάχνει εναγωνίως στο εξωτερικό και δεν έρχονται, παρά τα αλλεπάλληλα απεγνωσμένα ταξίδια του, στην Κίνα, στο Κατάρ, στο Αζερμπαϊτζάν και δε ξέρω που αλλού και ιδιαίτερα μετά την «θορυβώδη» αποχώρηση της GAZPROM (που πάνω της είχε εναποθέσει όλες του τις ελπίδες)  χωρίς να δώσει προσφορά για την ΔΕΠΑ.

Και βέβαια είναι παντελώς ανήθικο για έναν πρωθυπουργό, να διασύρει τη χώρα του λέγοντας ότι «Η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park, όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι απαρχαιωμένων ιδεοληψιών», προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ακολουθώντας το παράδειγμα του συγκατοίκου του Γ. Παπανδρέου ο οποίος κυβερνούσε «μία διεφθαρμένη χώρα».

Αυτό που έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι «ηγέτες» των δύο δεκανικιών της συγκυβέρνησης, κκ.. Βενιζέλος και Κουβέλης, είναι οι συνεχείς παλινωδίες τους, οι χαρακτηριζόμενες ως «κωλοτούμπες» όταν κάθε φορά ερμήνευαν διαφορετικά την πραγματικότητα προσπαθώντας να την φέρουν κοντά στα πιστεύω τους και να δείχνουν στον άμοιρο λαό ότι αγωνίζονται για το μέλλον του.

Οι ίδιοι σήμερα ίσως έχουν καταλάβει ότι, εγκλωβίστηκαν μπαίνοντας στην συγκυβέρνηση υπό την ηγεμονία του κ. Σαμαρά, γνωρίζουν όμως τώρα ότι αποχώρησή τους με το επακόλουθο της διεξαγωγής εκλογών είναι «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα».

Θα πρέπει να πείσουν ότι ο λόγος που φεύγουν από την κυβέρνηση είναι ισχυρότερος από αυτόν που μπήκαν αλλά πως να πείσουν όταν, στο διάστημα της συγκυβέρνησης έχουν αποδεχτεί και έχουν συνυπογράψει τα πάντα όπως, περικοπές μισθών και συντάξεων  που έχουν φτωχοποιήσει και εξαθλιώσει το λαό?

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την συγκυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ και για την απόλυση 2800 εργαζομένων, όταν δεν έχουν ενδιαφερθεί για την μέχρι τώρα ραγδαία αύξηση της ανεργίας με το 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους; Η απασχόληση, το πρώτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 6,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2012 και ο  αριθμός των ανέργων το ίδιο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 21% σε σχέση με το α΄ Τρίμηνο του 2012.  

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης η ύφεση έφτασε στο 5% αντί της πρόβλεψης 4,2% και η Ελλάδα βυθίζεται στην ανυποληψία;

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν δυσκολεύουν την πρόσβαση του στην υγεία, κλείνοντας και περικόπτοντας τις επιχορηγήσεις του Κράτους προς τα Νοσοκομεία; Οι δαπάνες εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο 1,34 δισ. ευρώ το 2013, από 1,6 δισ. ευρώ το 2011, μειωμένες κατά 16% την τελευταία τριετία, ενώ προβλέπεται να διαμορφωθούν κάτω από το 1 δισ. ευρώ το 2015.

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν παρά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι τιμές προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς αυξάνονται μέχρι και δέκα φορές πάνω από τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ? Και δεν τους ενοχλεί;

Πως θα μπορέσουν να πείσουν τον λαό ότι φεύγουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ, όταν δεν συγκινούνται και δεν κάνουν τίποτα, που το 21,4%, του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν 2,3 εκατομμύρια πολίτες,  ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Με ποιο ηθικό έρεισμα θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας τους για την ΕΡΤ όταν ανέχονται χωρίς διαμαρτυρία το ένα τρίτο των παιδιών να ζει σε συνθήκες φτώχειας; Όπως ανακοίνωσε την 14 Φεβ 2013  η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, το ένα τρίτο των παιδιών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας που έχουν ληφθεί στις χώρες αυτές.

Δεν μπορούν πια να πείσουν ότι αγωνίζονται για τον λαό τη στιγμή που ένα χρόνο τώρα δεν έχουν αντιδράσει σε τίποτα και το μόνο που κάνουν είναι να συνυπογράφουν όσα τους έχει φέρει ο κ. Σαμαράς προς υπογραφή, με το πρόσχημα ότι σώζουν την Ελλάδα;

Δεν έχουν καταλάβει την πλήρη απαξίωση στην οποία τους ρίχνει ο κ. Σαμαράς όταν τους καλεί σε σύσκεψη για το θέμα της ΕΡΤ την Δευτέρα 17 Ιουν όταν η ΕΡΤ έχει κλείσει από την Τρίτη 11 Ιουν; Με έξι  μέρες καθυστέρηση δηλαδή;

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι εφόσον «περάσει» η άποψη του κ. Σαμαρά θα τεθούν από μόνοι τους στο περιθώριο, θα γίνουν όμηροι του και δεν θα τους κάνει την «τιμή» να τους καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την καθιερωμένη «σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση», γιατί θα την στηρίζουν έτσι και αλλιώς;

Παρόλα τα παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που στηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ, γνωρίζουν ότι απομακρυνόμενοι από την κυβέρνηση και οδηγώντας την χώρα σε εκλογές το μόνο που θα πετύχουν είναι την εξαφάνισή τους από το πολιτικό σκηνικό, γιατί έπραξαν άλλα από αυτά που έλεγαν;

Γνωρίζουν επίσης ότι αυτή η αλαζονική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά μπορεί να στείλει θετικά μηνύματα και να εξαπατήσει απελπισμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να κρεμαστούν σε μια ελπίδα ότι, είναι ο «αποφασισμένος» για μεταρρυθμίσεις πρωθυπουργός, που προσπαθεί να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας κλπ και αυτοί δεν τον αφήνουν και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να τον αποχωριστούν, όταν ως κυβερνητικοί εταίροι (θεός να τους κάνει!!!) γλύφουν και αυτοί από το κοκαλάκι της εξουσίας, όσο τέλος πάντων τους αφήνει να γλύψουν ο κ. Σαμαράς;

 Άρα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης είναι έτοιμοι να δεχθούν την οποιαδήποτε προσφορά που θα κάνει ο κ. Σαμαράς την Δευτέρα, για να μπορέσουν να κάνουν μια από τις γνωστές θεαματικές «κωλοτούμπες» τους και να πείσουν, όπως πιστεύουν, για μια φορά ακόμα τον λαό ότι, αγωνίζονται για αυτόν και ότι κερδίζουν πράγματα για το καλό του και να συνεχίσουν να γεύονται το σιρόπι της εξουσίας. Και το κάρο της συγκυβέρνησης θα συνεχίσει την πορεία του προς τα τάρταρα.

e-mail: georgopan@yahoo.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.