Άνομη… «νομιμότης» και στην ΕΡΤ!


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Έλα της θάλασσας θεριό
και του πελάγου μπόρα
το φοβερό σκουπιδαριό
να διώξεις απ’ τη χώρα

                        Ν. Γκάτσος

Όταν μια κυβέρνηση κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με απειλές, με επιστρατεύσεις, με τρομοκρατία και ΜΑΤ,  με εισβολές και ξύλο, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία αλλά και καμιά  επαφή με τη λαϊκή βάση στο όνομα της οποίας υποτίθεται ότι κυβερνά!

Όταν μια κυβέρνηση μεσιτεύει για το γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ενώ ταυτόχρονα δανείζεται με επαχθείς όρους στο όνομα του ελληνικού λαού, για να τροφοδοτήσει με αμύθητο πλούτο και πάλι τραπεζίτες και μεγαλοεργολάβους, ενώ εξαθλιώνει το λαό, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως επικίνδυνη!

Όταν μια κυβέρνηση ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο αυτοχριζόμενη μάλιστα και ως… «σωτήρας»  του λαού, τότε δεν θυμίζει απλώς χούντα! Είναι χούντα!

Όταν μάλιστα φτάνει στο σημείο να «δολοφονεί» χωρίς τον παραμικρό δισταγμό ακόμα και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ΕΡΤ, θέλοντας να φιμώσει και όσες φωνές αντιστέκονται κόντρα στην πίεση που τους ασκείται –δίνοντας ταυτόχρονα και συνεχείς εξετάσεις «οσφυοκαμψίας στους λεγόμενους…  «εταίρους»-  τότε μόνο μία επιλογή έχουμε για να σωθούμε από τους λεγόμενους   αυτόκλητους σωτήρες, να βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους!

Να βγούμε στους δρόμους όχι μόνο για να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά για να απαιτήσουμε την πατρίδα μας,   να πάρουμε τον πλούτο της πίσω, τον πλούτο μας πίσω, την αξιοπρέπειά μας πίσω.
Για να γίνει πραγματικά  ο λαός αφέντης στον τόπο του!

Η επιχείρηση «δολοφονίας» της ΕΡΤ, από ότι φαίνεται, όχι μόνο δεν είχε, για αυτούς που το τόλμησαν, το αναμενόμενο  αποτέλεσμα αλλά στάθηκε αφορμή για να αρχίσει να ξεσηκώνεται ο λαός ενωμένος ενάντια σε μια ανυπόληπτη, επικίνδυνη, επίορκη και προδοτική κυβέρνηση.

Και επειδή λόγος πολύς γίνεται για τη «δεδηλωμένη» που  η Κυβέρνηση έχασε με αυτή της την ενέργεια,  καλό είναι να θυμηθούμε με ποιο τρόπο ήρθε στην εξουσία, τη στιγμή μάλιστα που τα κόμματα που σήμερα κυβερνούν αποδοκιμάστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και εκλογικά από τη λαϊκή βούληση και η «δεδηλωμένη» υπήρξε απλώς τύποις!

ΥΓ.  Οι στίχοι που προηγούνται του κειμένου ανήκουν σε ποίημα του Νίκου Γκάτσου, με τίτλο Παρασκευή Μεγάλη, το οποίο μελοποίησε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και τραγούδησε η Φωτεινή Δάρρα.

Αφιερώνεται σε όλους όσοι ξεσηκώνονται και ιδιαίτερα στους απεργούς εργαζόμενους της ΕΡΤ

Κυριακή 16 Ιουνίου του 2013

Το κείμενο που ακολουθεί και το οποίο δημοσιεύτηκε δύο περίπου μήνες  μετά τις εκλογές του περασμένου Ιούνη,  αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Άνομη …«νομιμότης»! 

                                             Να, ποιοι για μας αποφασίζουν!

Με τις εκλογές του περασμένου Μαΐου ο λαός αποδοκίμασε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις κυβερνήσεις της τελευταίας διετίας, καθώς και τα κόμματα που τις απάρτιζαν. Η λαϊκή βούληση έδειξε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη με αυτήν την πολιτική, παρά  τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης, της κινδυνολογίας,  των ωμών εκβιασμών  προς το εκλογικό σώμα, από τους έχοντες την εξουσία.

Το αποτέλεσμα των  εκλογών του Ιουνίου που ακολούθησαν,  με την ενίσχυση αυτών των εκβιασμών, των έξωθεν παρεμβάσεων και απειλών, του εκφοβισμού, της τρομοκρατίας, των ψεύτικων υποσχέσεων για όχι άλλα μέτρα, μεταφράστηκε από τα ΜΜΕ και την άρχουσα τάξη σαν αποδοχή αυτής της πολιτικής. Έτσι, θεωρήθηκε ότι υπάρχει η… «απαραίτητη»  λαϊκή εντολή και  η «νομιμοποίηση» για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, μέχρι την τελική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, απ’ άκρου εις άκρον της χώρας.

Πώς όμως τους… νομιμοποιεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Το ΠΑΣΟΚ, που το 2009 κέρδισε τις εκλογές με την ψεύτικη υπόσχεση  «λεφτά υπάρχουν» -εννοώντας προφανώς λεφτά για το λαό- επειδή τον εξαπάτησε και λόγω της βάρβαρης πολιτικής του αποδοκιμάστηκε από το εκλογικό σώμα,  χάνοντας μέσα σε δύο περίπου χρόνια -2009 με 2012-  το 31%(!!!) του ποσοστού του και πάνω από 2.200.000 ψηφοφόρους!!!  Ποτέ άλλοτε κυβερνητικό κόμμα δεν έπαθε τέτοια εκλογική  πανωλεθρία! Οι ψήφοι του στις εκλογές του    Ιουνίου ήταν μόλις 755.000 ενώ το ποσοστό του μόλις ξεπερνούσε το 12%!!! Και όμως, το εν λόγω κόμμα εξακολουθεί να κυβερνά και να συνεχίζει με ακόμα πιο σκληρό τρόπο την ίδια πολιτική!!!

Η ΝΔ   το 2009  ηττήθηκε κατά κράτος από το ΠΑΣΟΚ και υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της, παίρνοντας  ποσοστό 33,37% και περίπου 2.300.000 ψήφους. Λόγω του ταπεινωτικού αυτού αποτελέσματος παραιτήθηκε ο πρόεδρός της, Κ. Καραμανλής ο νεότερος. Φυσικά,  η εκλογική αυτή συντριβή, ας μην ξεχνάμε, οφείλεται στην πολιτική σκληρής λιτότητας που ήδη εφάρμοζε!  Στις εκλογές του Μάη  του ’12, επειδή ανέλαβε μαζί με το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει την πολιτική με την οποία υποτίθεται ότι διαφωνούσε –λέγοντας τότε ψέματα στον ελληνικό λαό- έχασε 1.100.000 ψηφοφόρους(!!!)  και το ποσοστό  της δεν έφτασε ούτε στο 19%!!!

Παρόλο όμως που η ΝΔ, στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, πήρε μόλις 1.825.000 ψήφους, 470.000 λιγότερες  από αυτές   της εκλογικής της συντριβής  του 2009, αυτό το εξευτελιστικό  εκλογικό αποτέλεσμα θεωρήθηκε τελικά «νίκη»!

Συνολικά τώρα, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, σε σχέση με τις εκλογές του 2009, έχασαν πάνω από 2.700.000 ψηφοφόρους!!! Και αυτό θεωρήθηκε εντολή για να κυβερνήσουν!  Και όμως, ενώ συνολικά   τα δύο πρώην…  «αντίπαλα» κόμματα αποδοκιμάστηκαν -αυτά και η πολιτική τους- με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  από τον ελληνικό λαό, παρουσιάζεται αυτή η συντριβή σαν «νίκη» και σαν εντολή συνέχισης αυτής της βάρβαρης και καταστροφικής για το λαό και την πατρίδα πολιτικής. Η όλη «επιχειρηματολογία» τους βέβαια στηρίχτηκε στο γεγονός ότι –ελέω εκλογικού νόμου φυσικά και όχι λαϊκής βούλησης- σχημάτιζαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία! Οι… «σοσιαλιστές» με την… «επάρατη δεξιά», που την είχαν βάλει στο… «χρονοντούλαπο της ιστορίας»!

Ήδη αυτήν τη στιγμή, που έχουν  ξεκαθαρίσει πλήρως και τα… «νέα μέτρα»,    τους έχει εγκαταλείψει και μια ακόμη μεγάλη μερίδα των  ψηφοφόρων τους, οι οποίοι εκ των υστέρων βέβαια κατάλαβαν ότι εξαπατήθηκαν.  Στοιχείο που δείχνει ότι  αυτό το κυβερνητικό έκτρωμα, που γυρίζει τις ζωές μας πολλές δεκαετίες πίσω, όχι μόνο δεν έχει κανένα λαϊκό στήριγμα  αλλά είναι αντιμέτωπο με τη γενική λαϊκή κατακραυγή.

Συνεπώς, το κλίμα περί δήθεν… «λαϊκής εντολής» διαμορφώνεται από τα  ΜΜΕ με τους εντεταλμένους υπαλλήλους τους σε ρόλο δημοσιογράφων  και φυσικά από την άρχουσα τάξη που βρίσκεται πίσω από αυτά. Και όλα αυτά, για να κάμψουν το ηθικό μας,  για να υποταχτούμε στη μοίρα, που αυτοί για μας επιφύλαξαν. Όμως,  κανένας λαός δεν τους έχρισε σωτήρες, κανένας λαός δεν τους ζήτησε να τον εξαθλιώσουν, για να… σωθεί!

 Πρόκειται για μια άνομη… «νομιμότητα»! Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αντλεί αποκλειστικά τη «δύναμή» της από τα μεγάλα συμφέροντα, από τη στήριξη που απολαμβάνει από την ΕΕ, το ΔΝΤ, και άλλους όμορους οργανισμούς, τον ρόλο των οποίων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πολύ καλά.

Το… «τέχνασμα» να επιρρίπτουν τα πάντα στην Τρόικα και στο δοτό

-εξωκοινοβουλευτικό- υπουργό των οικονομικών δεν πιάνει. Όπως δεν πιάνει και αυτό που παρουσιάζει τους πολιτικούς αρχηγούς της  συγκυβέρνησης να… «αγωνίζονται» ενάντια της…  κακιάς Τρόικας. Η θεατρική παράσταση που  δίνουν δεν πείθει κανέναν και φυσικά δεν συγκινεί. Όλα  τα είχαν  προαποφασισμένα  πριν τις εκλογές!

Το… «κόλπο» βέβαια είναι  να αφήνουν τους κυβερνητικούς βουλευτές τους στο απυρόβλητο. Καμιά αναφορά δεν γίνεται για αυτούς. Τους προστατεύουν όσο τίποτε άλλο. Ούτε φυσικά κανείς  από αυτούς –τους βουλευτές- αντιδρά σε τίποτε από τα   «τέρατα  και σημεία» που διαδραματίζονται  με τις κυβερνητικές επιλογές και τις έξωθεν παρεμβάσεις.  Τους έχουν σαν  «σταβλισμένα άλογα»!  Από αυτούς το μόνο που ζητούν είναι μια ψήφος, να πουν και αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, ένα «ναι σε όλα» σε ό,τι τους παρουσιάσουν προς ψήφιση. Μια επίφαση νομιμότητας! Τίποτε άλλο! Μετά, θα τους είναι άχρηστοι. Όπως άχρηστοι και «καμένοι» για το σύστημα,  που τυφλά υπηρέτησαν, και αποδιοπομπαίοι για το λαό  είναι και οι προκάτοχοί τους. Και εδώ μπορεί κανείς να τους ρωτήσει. Όταν ζητούσαν τις ψήφους των πολιτών αυτά έλεγαν ότι θα κάνουν; Δεν ήξεραν ότι δεν νομοθετεί η Τρόικα αλλά οι δικές τους ψήφοι; Ζητούσαν τις ψήφους του λαού για να παίρνουν εντολές από την Τρόικα;  Με τι τίμημα δέχονται αυτόν τον εξευτελισμό;

Ύστερα και από τα παραπάνω φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ξένα δεκανίκια.

Αυτές οι κυβερνήσεις, όση βία  και τρομοκρατία προς το λαό και αν ασκήσουν, όσο και αν ενεργοποιήσουν το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, όσο και αν διασπείρουν το φόβο, όσο και αν προσπαθήσουν  να κάμψουν το ηθικό μας,  είναι βέβαιο ότι μπορεί να ανατραπούν! Αυτές και οι πολιτικές τους! Είναι εξ άλλου η μόνη μας επιλογή!

ΥΓ. α) Το κόμμα του Κουβέλη δεν αναφέρεται, γιατί αφενός δεν συμβάλει στο σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία διαμορφώνεται από τα άλλα δύο κόμματα και αφετέρου ο ρόλος του,  καθώς και η  έννοια «αριστερά» που χρησιμοποιεί –που χρησιμοποιείται και από τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης κατά κόρον-  χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης, που είναι έξω από τα πλαίσια  αυτού του κειμένου.

β)  Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τις ψήφους, τα ποσοστά, καθώς και τις έδρες που πήραν τα δύο κυβερνητικά κόμματα στις τρείς τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Από τα στοιχεία αυτά  είναι ευδιάκριτος  ο ρόλος που παίζει και ο εκλογικός νόμος. 

2009 Ψήφοι 2.295.719.  Ποσοστό 33,47%  Έδρες   91

2012 Μάιος   >>     1.192.054         >>     18,85%      >>   108 (!!!)

2012 Ιούνιος  >>     1.825.401        >>      29,66%      >>   129 (!!!)

 

2009 Ψήφοι  3.012.542.  Ποσοστό 43,92%  Έδρες  160 (!!!)

2012 Μάιος    >>       833.088         >>     13,18%     >>       41

2012 Ιούνης    >>      755.784         >>      12,28%    >>        33

  29 Σεπτεμβρίου, 2012

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.