“Αν δε σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα”


Με δεμένα τα χέρια σφιχτά μέσα στον ζουρλομανδύα του, βρίσκεται ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος. Απομένουν μόνο λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη με τους δύο βαστάζους του, που έχει προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα.  Οι διαφορές των τριών πολιτικών σκυβάλων επί του επίμαχου θέματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, υποτίθεται ότι παραμένουν αγεφύρωτες, κάνοντας τη Φράου Καγκελάριο, να βγαίνει για άλλη μια φορά έξω από τα ρούχα της με τον υποτακτικό της και να τον ψάχνει στα τηλέφωναγια να τον κατσαδιάσει.

Ιδού ποιες είναι οι επιλογές του Αντωνάκη “Πρωθυπουργού”, σύμφωνα με τις ενδελεχείς αναλύσεις που πυρετωδώς αναπτύσσει για λογαριασμό του, η πολυσχιδής ομάδα της “Αλήθειας“:

-Να επιμείνει –ίσως και κατ’ εντολή του Θεού, ως γνωστόν συνομιλεί μαζί Του τακτικά- και η Πράξη Πραξικοματικού Περιεχομένου να πάει στη Βουλή των Αχρησίμευτων, όπου όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ενδέχεται να καταψηφισθεί από τη συμμορία της Τρόικας Εσωτερικού, παρόλο που οι περισσότεροι από τα μέλη της, φέρονται αρκετά ικανοποιημένοι από την πορεία του ξεπουλήματος της Ελλάδας, αντί πινακίου φακής.

-Να υποχωρήσει ατάκτως, ανακαλώντας την Πράξη Πραξικοματικού Περιεχομένου και να αποδεχτεί ότι από τούδε και στο εξής θα κυβερνά σφιχτά τυλιγμένος στον ζουρλομανδύα του. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγκασθεί να διαπραγματευθεί μια νέα “προγραμματική συμφωνία” με τον παρασυνταγματολόγο και το μικροτσούτσουνο έκτρωμα της ανανεωτικής αριστεράς. Αυτό, άλλωστε, ζητάει επιμόνως ο Μπένι-όχι-ο-Χιλ, ο δικός μας ο αστειότερος. Σε αυτή τη βάση, ενδεχομένως να προχωρήσει εν συνεχεία και στονπολυθρυλούμενο ανασχηματισμό.

-Να επιδιώξει προσφυγή στις κάλπες, όπου, συνυπολογίζοντας και τις αναφορές των δημο(σ)κόπων για τον καλπασμό των Αυγουλοκέφαλων, μπορεί να ελπίζει σε αλλαγή του συσχετισμού κοινοβουλευτικών δυνάμεων υπέρ του φυσικού του πολιτικού χώρου, της αρτηριοσκληρωτικής δεξιάς.

Στην πραγματικότητα όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι η μοναδική ασφαλής διέξοδός του, προκειμένου να παραμείνει κι αυτό το καλοκαίρι προσκολλημένος σαν βδέλλα  στον πρωθυπουργικό θώκο και να συνεχίσει να κατευνάζει το σύμπτωμα του Ιεχωβά από το οποίο είναι κατακυριευμένος, περνάει μέσα από το Συμβούλιο της Επικράτειας.

Αυτή διαφαίνεται ως η μοναδική ασφαλής οδός “διαφυγής”, προκειμένου να υποχωρήσει, χωρίς να χαρακτηριστεί ηττημένοςˑ τουλάχιστον με τα κριτήρια του δικού του διαταραγμένου κόσμου. Αυτή την ευκαιρία την αξιολογεί αυτές τις δύσκολες ώρες η ομάδα της “Αλήθειας”, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να σταθμιστούν όλα τα δεδομένα. Αυτός είναι κι ο λόγος που αναβλήθηκε κατά μια μέρα, από σήμερα, για αύριο Τρίτη, η συζήτηση στο ανώτατο δικαστήριο για την αίτηση αναστολής εφαρμογής της Πράξης Πραξικοματικού Περιεχομένου.

Έγκυρες πηγές μέσα από την ομάδα της “Αλήθειας”, διαρρέουν ότι θα δοθεί εντολή στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη να αποφασίσει υπέρ της αναστολής, έτσι ώστε η παραπαίουσα Τρόικα Εσωτερικού να βγει από τη στενωπό, χωρίς να φανεί ότι κάποιος από τους συνεταίρους υποχωρεί.

Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στους κυβερνητικούς βαστάζους –οι οποίοι για κανέναν λόγο δεν επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές που είναι βέβαιο ότι θα τους εξαφανίσουν πολιτικά- να μηρυκάσουν για το επόμενο διάστημα μια μικρή επικοινωνιακή νίκη. Ταυτόχρονα είναι και μια δικαιολογία για τον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο προς την Φράου Καγκελάριο και τους προϊσταμένους της Τρόικας εξωτερικού, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο οι υπεσχημένες 4.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Αλλά μήπως αυτοί οι απίθανοι τύποι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο?

Πέρσι, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, μαζί με τον Οικονομικό του Διευθυντή, αμνήστευσαν τη Siemens και χάρισαν την Αγροτική Τράπεζα. Αυτό το καλοκαίρι, όμως, διαφαίνεται ότι θα κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα… Γι’ αυτόν, κυρίως, τον λόγο δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο, αλλά να βγούμε στους δρόμους και να ρίξουμε αυτήν την άθλια κυβέρνηση των πολιτικών παρασίτων.

Σε ένα πράγμα, λογικά, συμφωνούμε όλοι: “Αν δε σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα”.

my-pillow-book

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.