Η ΕΡΤ, το ΣτΕ και ο Χιονούλης


Βάλια Μπαζού

Μου έλεγε κάποιος φίλος χθες ότι η πολιτική «διάρροια» που έχει προκληθεί αφού άπαντες είναι χαμένοι στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, του θυμίζει την ιστορία του Χιονούλη του διάσημου αλμπίνου γορίλα που έζησε επί 40 χρόνια σε ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης.
Ο Χιονούλης ήταν ο μοναδικός γνωστός λευκός γορίλας παγκοσμίως και οι ερευνητές προσπαθούσαν επί χρόνια να εξηγήσουν τα αίτια του αλμπινισμού του.
Οι προσεγγίσεις που έκαναν ακολουθούσαν την πεπατημένη.  Προσπαθούσαν, δηλαδή, να ερμηνεύσουν την «κόνξα» του Χιονούλη βασισμένοι στο τι γνώριζαν για τους ανθρώπους αλμπίνους. Έψαχναν, δηλαδή,  τέσσερις γενετικές μεταλλάξεις που ενοχοποιούνται για τον αλμπινισμό, μια πάθηση με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη χρώματος στο δέρμα τα μάτια και τα μαλλιά.
Και κάπως έτσι περνούσαν τα χρόνια χωρίς επιστημονικές απαντήσεις για τον λευκό σταρ γορίλα της Βαρκελώνης.
Μέχρι που κάποιοι επιστήμονες σκέφτηκαν να το πάρουν αλλιώς το θέμα, να δουν όλη την εικόνα, να δουν το δάσος και όχι το δέντρο. Έτσι αποκωδικοποίησαν όλο το γονιδίωμα και βρήκαν την απάντηση! Και η απάντηση ήταν η ενδογαμία! Γιατί ο Χιονούλης ήταν η «προσωποποίηση» του έρωτα του θείου με την ανιψιά!
Η αποκάλυψη αυτή τους οδήγησε και σε άλλα συμπεράσματα αφού ο Χιονούλης ήταν η μοναδική απόδειξη παγκοσμίως ότι μπορεί να παρατηρηθεί ενδογαμία σε γορίλες. Και η εξήγηση ήταν η αποψίλωση των οικοτόπων τους! Μη μπορώντας, δηλαδή, λόγω καταστροφής του περιβάλλοντος να απομακρυνθούν από τον οικότοπό τους και σε καινούργια εδάφη να κάνουν καινούργια οικογένεια, «ανακυκλώνονταν» με αποτέλεσμα οι απόγονοι να είναι αλμπίνοι γορίλες.
Κάτι ανάλογο, μου είπε ο φίλος, συμβαίνει τώρα  με την ΕΡΤ και με την απόφαση του ΣτΕ. Προσπαθούν να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν ερμηνεύοντας λάθος το γονιδίωμα. Ενώ πρόκειται απλώς για σκαστή περίπτωση Χιονούλη. Ενδογαμία λόγω καταστροφής του πολιτικού τους οικοτόπου.

το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η ΕΡΤ, το ΣτΕ και ο Χιονούλης

  1. Γιατί αφήνετε απ’ έξω τον ΣΥΡΙΖΑ; Μια χαρά τα πάει στην προσπάθεια να “υποδυθεί” το αντίπαλο δέος της αριστεράς και της αθώας περιστεράς…με τα “παραφρασμένα” συνθήματα του παλιού ΠΑΣΟΚ και την αποτυχημένη μίμηση του “στόμφου” του Απελευθερωτή ηγέτη…του Αντρέα…
    Λυπάμαι αλλά ούτε το νεόκοπο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ίδιο το νέο ΠΑΣΟΚ μπορούν να σηκώσουν το “ιστορικό βάρος του ΠΑΣΟΚ”, γιατί αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ούτε του Αντρέα (…για μια Ελλάδα νέα) ούτε κανενός, γιατί αυτό το ΠΑΣΟΚ ανήκει στη βάση του που το δημιούργησε. Αυτή η βάση και ο πυρήνας της παραμένουν άθικτα απο την φθορά των ηγεσιών και τη διαφθορά των στελεχών, και του βαθιού και του νέου ρηχού ΠΑΣΟΚ… Και παραμένει ξέμπαρκη και …μην ελπίζετε σε πισωγυρίσματα…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.