Ένα πεντοχίλιαρο εφάπαξ!


vroutsis

Τα νέα μέτρα που δρομολογεί η Τρόικα είναι που σπρώχνουν τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά προς τις εκλογές. Την εκτίμηση αυτή έκανε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναλύοντας τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας για δραστική περικοπή στα εφάπαξ του Δημοσίου (και όσων άλλων Ταμείων Πρόνοιας επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό). Ήδη γράφτηκε πως το εφάπαξ θα περιορισθεί στα 5300 ευρώ από 30.000-40.000 που έχουν ήδη πέσει μετά από μειώσεις 38,20%!

Όπως έγινε γνωστό, η Τρόικα προτείνει να ισχύσουν οι περικοπές από την 1/1/2014, ενώ απαιτεί την επίσπευση κατά ένα εξάμηνο, ήτοι από τον Ιούνιο – Ιούλιο του 2014 και όχι από την 1/1/2015, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζονται με βάση τις ετήσιες εισφορές των “εν ενεργεία”. Σχετικό τελεσίγραφο των τεχνικών της Τρόικας επιδόθηκε στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των Ταμείων.

Στο τελεσίγραφο αναφέρεται ότι στις 31/12/2013 “τελειώνουν” τα χρήματα για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας και του κλάδου προνοίας του ΤΑΥΤΕΚΩ και όσα εφάπαξ δεν θα έχουν πληρωθεί έως τότε από την επιχορήγηση του Δημοσίου, στο πλαίσιο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθώς και τα νέα εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάση τα έσοδα από τις ετήσιες εισφορές. Εκτιμάται ότι το 2014 θα παραμένουν απλήρωτα 35.000 εφάπαξ και το Ταμείο Πρόνοιας θα πρέπει να καταβάλλει άλλα 20.000 εφάπαξ σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014.

Σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις οι μειώσεις υπολογίζονται περί το 20% – 30%, δεν θα αφορούν μόνο τους νέους συνταξιοδοτούμενους, αλλά, και τους ήδη συνταξιούχους.

rizopoulospost.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ένα πεντοχίλιαρο εφάπαξ!

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.