Με πυρετώδεις ρυθμούς ο Σαμαράς ετοιμάζει τη νέα ΕΡΤ


  • Στα χέρια των κυβερνητικών εταίρων το πλήρες σχέδιο του Σαμαρά
  • Ποιοι και πόσοι θα προσληφθούν
  • Πότε θα βγει στον αέρα και τι θα μεταδίδει προσωρινά το κρατικό κανάλι

Με πυρετώδεις ρυθμούς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείαςπροετοιμάζουν το σχέδιο για την μεταβατική ΕΡΤ κατ’ εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θέλει το σχέδιο για την μεταβατική δημόσια ραδιοτηλεόραση να είναι έτοιμο μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα προκειμένου να το παρουσιάσει στην νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Για να κερδηθεί χρόνος το νέο σχήμα θα υπάγεται νομικά στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση.

Θα λειτουργεί βέβαια με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ αν επιθυμούν θα τοποθετήσουν δικούς τους ανθρώπους όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς του εταίρους. Ήδη από το πρωί σήμερα συνεδριάζουν συνεργάτες του κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Σίμου Κεδίκογλου με την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη για να καθορίσουν τις λειτουργικές λεπτομέρειες.

Για να λειτουργήσει η μεταβατική ΕΡΤ θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται περί τα 30 άτομα που θα βγάζουν κάποιο υποτυπώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες. Προβλέπονται και τρία δελτία ειδήσεων προκειμένου να υπάρχει και η επίφαση του ενημερωτικού χαρακτήρα. Όλα τα κανάλια βέβαια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παραπολιτικά

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.