Οι εμμονές Σαμαρά στην ΕΡΤ θα δώσουν νέο κόμμα;


Οι εμμονές στην ΕΡΤ κάνουν το Σαμαρά καμένο χαρτί για την μνημονιακή -κεντροαριστερά

Και ξαφνικά το Μνημόνιο υπέστη μια ποιοτική αλλοίωση και έγινε φασιστικό και  αντιδημοκρατικό.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια κίνηση με την οποία είναι πολύ δύσκολο να ταυτιστεί κάποιος.

Έτσι χιλιάδες Έλληνες κατά τεκμήριο μετριοπαθείς, θα σοκαριστούν με τις μαύρες οθόνες  στα σπίτια τους, και  θα αναθεωρήσουν την άποψη που είχαν για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα τα τελευταία χρόνια.

Το σοκ για το χτύπημα στην Δημοκρατία οφείλεται στο γεγονός ότι η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης -όλα αυτά τα χρόνια- αποσιωπήθηκε συνειδητά από τα ολιγαρχικά ΜΜΕ και τα αντίστοιχα κόμματα του μνημονίου.  Παρότι τονίζονταν αυτή η παράμετρος από τα διαδικτυακά δημοκρατικά μέσα,  εντούτοις για να είναι  σημαντικό στην Ελλάδα κάτι πρέπει να βγαίνει σε τηλεπαράθυρο ακόμη κι αν είναι γλάστρα.

Στα τηλεπαράθυρα ποτέ δεν τέθηκε το θέμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης  των μνημονίων.

Όταν ξαφνικά το  μεταρρυθμιστικό μέτρο χάθηκε, η κατάσταση εκτραχύνθηκε και άγγιξε την Δημοκρατία, δεν μπορούσε πια να καλυφτεί η αντιδημοκρατικότητα και ο φασισμός,  τότε  επήλθε το Σοκ!

Σε μια στροφή της Ιστορίας το κλείσιμο της  ΕΡΤ θα κάνει  -ή μάλλον θα καταδείξει σε όλη την επικράτεια- το μνημόνιο και τους μνημονιακούς απειλή για την δημοκρατία.  Θα καταδείξει ξανά ότι η κόντρα στην Ελλάδα και στην ευρώπη ήταν και είναι πάντα μεταξύ ολιγαρχικών και  δημοκρατικών με όποιο (προ) σχήμα κι αν βάζουν οι καιροί.

Το αντιμνημόνιο και το διαδίκτυο θα βρεθεί να μάχεται υπέρ της δημοκρατίας.  Να στέκεται ως φυσικός σύμμαχος όλων όσων σημαίνουν η ΕΡΤ, η Δημοκρατία και η Ελλάδα. Θα βρεθεί να πυκνώνει τις τάξεις του με εκατοντάδες χιλιάδες σοκαρισμένους πολίτες σε δημοκρατική Άμυνα και θα βαθύνει. Θα αποκτήσει κανάλι και χιλιάδες νέες φωνές ανθρώπων της τέχνης, του πολιτισμού, της δημοσιογραφίας. Στο ίδιο πεζοδρόμιο χιλιάδες πολίτες ευαισθητοποιημένοι, θα ζητούν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στην ΕΡΤ και την ανησυχία τους για την δημοκρατία, τον ελληνικό πολιτισμό, την λιτότητα.

Πολιτικά η μεθόδευση Σαμαρά-Κεδίκογλου- Στουρνάρα στην ΕΡΤ αφού καταδείξει την βασιμότητα της κατηγορίας ότι Μνημονιακοί είναι εχθροί της Δημοκρατίας και του πολιτισμού,  θα οδηγήσει μακριά τους -αν και απρόθυμα- την  κεντροαριστερά.

Έτσι το αντιμόνιο από πολιτικό κίνημα διαμαρτυρίας για την λιτότητα -που ήταν τρία χρόνια πριν-, έχει πια αποκτήσει χαρακτηριστικά παράταξης που μάχεται για την Δημοκρατία.

Όλα αυτά μας δίνουν προβολές στο μέλλον και προ-οπτικές:

1.Η Δημοκρατία γίνεται ζητούμενο! Αυτό κόβει την φορά της ΧΑ.  Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες υπέρ της δημοκρατίας ήταν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Τις  τελευταίες ήμερες  όπου η ανάγκη  προστασίας της δημοκρατίας κυριάρχησε, η ΧΑ έγινε ξανά μια γραφικότητα. Ένα καρναβάλι με ρόλους, σκηνικά, κοστούμια,  πυρσούς και κουρεμένους .

2. Η επιμονή του Σαμαρά έχει καταχωρηθεί ως αντιδημοκρατική. Ότι κι αν κάνει πλην του ανοίγματος της ΕΡΤ θα  είναι δύσκολο ακόμη και να υποστηριχθεί από οποιονδήποτε χωρίς να λεκιαστεί κι αυτός που τον υποστηρίζει. Όσο κι αν αποσπά επιδοκιμασία από την ΧΑ μεταβάλλεται ταχύτατα σε ένα καμένο χαρτί για τους εταίρους του στην κεντροαριστερα  αλλά και την ΝΔ. Κάνει τους  Μνημονιακούς να αναζητούν εφεδρεία.

3. Αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ μείνουν δίπλα στο Σαμαρά, είναι πολύ πιθανόν να προκύψει νέο κόμμα από ευαισθητοποιημένους δημοκρατικούς και ανανήψαντες αντιμνημονιακούς πολίτες. Μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να μην προκύψει με τόσες χιλιάδες κόσμο που πέρασε στην άλλη πλευρά την τελευταία εβδομάδα. Για αυτό τον κόσμο η διάσωση της χώρας δεν νοείται χωρίς διάσωση της Δημοκρατίας. Αυτός ο κόσμος είναι στην αναμονή και για την ακρίβεια η αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φρενάρει τις εξελίξεις

4. Για τους αντιμνημονιακούς ο Σαμαράς είναι κελεπούρι και όσο μένει χαντακώνει το μνημόνιο  τα πρόσωπα και τα κόμματα του ταυτοποιώντας τους ως  απειλή για την Δημοκρατία. Όχι τυχαίο που στην αντιπολίτευση δεν κάνουν πρόταση μομφής.

Στην ΝΔ από την άλλη έχουν στόχο πρωτίστως την διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και μοιάζει να εργάζονται πάνω σε αυτό,  την ίδια στιγμή που και ο Τσίπρας διαλύει τις συνιστώσες του.

Το στρατηγικό αδιέξοδο των δύο εταίρων γινεται πια αντιληπτό σε μια εποχη που τους έχουν απαγορευτεί και φυγή σε εκλογές. Οι δανειστές και ο Πυρήνας της €Ζ αδιαφορεί για το πολιτικό τους μέλλον.  Όμως αυτό το αδιέξοδο επικεντρώνεται  στην κορυφή των κομμάτων και όχι στην βάση  όπου οι αντιδημοκρατικές εμμονές Σαμαρά στην ΕΡΤ θα δώσουν νέο κόμμα.

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.