Το Χάρβαρντ διδάσκει τι λάθη έκανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα


Τα «λάθη» του ΔΝΤ με την διάσωση της ελληνικής οικονομίας έγιναν μάθημα, καθώς οι ιθύνοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνεργασία με το edX έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος ιδρύθηκε από το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θα προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα σε τραπεζίτες και υπουργικά στελέχη σε όλο τον κόσμο, για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε μπλογκ της Wall Street Journal, το ΔΝΤ με αφορμή την παραδοχή του λάθους που έκανε στο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας το 2010, θα προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ανά την υφήλιο, για την διαχείριση των χρεών και την ανάπτυξη μιας υγιούς οικονομίας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους λάθη με καταστροφικές συνέπειες.

Το ΔΝΤ, δεν θα είναι μόνο του σε αυτή του την προσπάθεια, καθώς όπως αναφέρει το κείμενο, το πρόγραμμα θα το «τρέχει» μαζί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό edX ο οποίος ιδρύθηκε από το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης, για να διδάξουν «ριζοσπαστικές μεθοδολογίες και αναλυτική μελέτη, σε μια πλατφόρμα ανοιχτών πηγών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.