Kρυφοί πόθοι στο Μαξίμου


Ένας πρωτοφανής μηχανισμός προπαγάνδας έχει στηθεί εδώ και μήνες στο Μαξίμου, ο οποίος κάνει την προηγούμενη «ομάδα» του Γιώργου Παπανδρέου να μοιάζει με σχολικό project!

Οι τελευταίες ενέργειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά φανερώνουν ότι δεν έχει πλέον συναίσθηση της πολιτικής πραγματικότητας και ότι οι σπασμωδικές και αδιαφανείς κινήσεις του, για να καταφέρει να πείσει τόσο τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία όσο και τους εκτός Ελλάδος ότι το «greek success story»… υφίσταται, είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνες.

Όπως μας παρατήρησε μάλιστα Ευρωπαίος διπλωμάτης, τα καλά λόγια και η θετική πολική βούληση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη για την ελληνική κυβέρνηση έχουν «φουσκώσει» τα μυαλά του πρωθυπουργού, ο οποίος ονειρεύεται ότι θα είναι ο πολιτικός που κατάφερε να σώσει οριστικά την Ελλάδα από τα μνημόνια. Τύποις βεβαίως. Ο Σαμαράς θεωρεί ότι, εάν επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές το 2014 – κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο –, θα λυθούν… ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα.

Δεν κρύβει δε στους συναδέλφους του στο εξωτερικό ότι ονειρεύεται σύντομα εκλογές, ώστε να αποκτήσει αυτοδυναμία και να κυβερνήσει μόνος του «στα καλά χρόνια» που… έρχονται.

Όνειρα Σαμαρά

Όπως μαθαίνουμε, μέχρι και πριν από έναν μήνα, ο Σαμαράς τοποθετούσε τις εκλογές το καλοκαίρι του 2014. Κατά τους σχεδιασμούς του, θα έχει προηγηθεί μια πετυχημένη προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014, στην οποία ο πρωθυπουργός θα πετύχει την απόφαση για νέα ελάφρυνση του χρέους, είτε με κούρεμα είτε με επιμήκυνση των υπαρχόντων δανείων και μείωση των επιτοκίων.

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να ποντάρει πολύ στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος και τη βιωσιμότητά του. Θεωρεί ότι η κόντρα αυτή θα φέρει, στη χειρότερη των περιπτώσεων, το έμμεσο κούρεμα με την επιμήκυνση που επιθυμεί η Ε.Ε. και, στην καλύτερη, το άμεσο κούρεμα με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ.

Γερμανικό «στοπ»

Σε αυτά στοχεύουν ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Οι δανειστές όμως τι λένε;
Είναι σαφές ότι η Γερμανία δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα πριν από τον Οκτώβριο. Σε αυτήν τη φάση είναι περισσότερο από προφανές ότι δίνει στήριξη στον Σαμαρά. Προσωρινά όμως. Αυτό που όλα δείχνουν ότι… αγνοεί ο πρωθυπουργός είναι το γεγονός ότι η καχυποψία της Άνγκελα Μέρκελ προς το πρόσωπό του παραμένει και έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες εξ αιτίας της τεχνητής «όξυνσης» ανάμεσα στα τρία κόμματα που συγκροτούν την ελληνική συγκυβέρνηση.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της καγκελαρίας ακούγονται τα χειρότερα και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, μετά τις εκλογές στη Γερμανία, να δούμε «ξαφνική» σκλήρυνση της στάσης του Βερολίνου.

Οι Γερμανοί δεν συγχωρούν – αυτό το απέδειξαν με τη σκληρότητα που επέδειξαν προς τον Γιώργο Παπανδρέου, παρά τους προηγούμενους διθυράμβους για τον… «άνθρωπό τους στην Αθήνα». Τώρα έχουν στρέψει την προσοχή τους στις εκθέσεις της τρόικας, που δείχνουν ότι οι αριθμοί που «τεκμηριώνουν» το success story είναι πλασματικοί και ότι υπάρχουν κενά στη χρηματοδότηση, μυστικά ελλείμματα και πολλή… ακαταστασία στους κυβερνητικούς λογαριασμούς.

Το Ποντίκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.