Αλβανικές εκλογές: Καταγγελίες για νοθεία σε βάρος της μειονότητας


«Δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια εκλογική σφαγή» δήλωσε ο κ. Ντούλες από ένα κέντρο καταμέτρησης στους Αγίους Σαράντα.

Ο πρόεδρος του ελληνικού μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες, με αφορμή και την έκθεση του ΟΑΣΕ, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα, το Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό, για νοθεία κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης σε βάρος του σε περιοχές όπως η Χειμάρα και Άγιοι Σαράντα. «Δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια εκλογική σφαγή» δήλωσε ο κ. Ντούλες από ένα κέντρο καταμέτρησης στους Αγίους Σαράντα. 
Αναφερόμενος σε στατιστικές και στο γεγονός ότι στις κοινότητες αυτές με απόλυτη πλειοψηφία Ελλήνων μειονοτικών, που είτε στις τοπικές είτε στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν πάνω από το 60% για το ΚΕΑΔ, ο κ. Ντούλες τόνισε ότι τα δύο κόμματα αν και αντίπαλες παρατάξεις συνεργάζονται για να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε βάρος του ΚΕΑΔ.

Νωρίτερα και ο γραμματέας του ΚΕΑΔ Γρηγόρης Καραμέλος κατήγγειλε αυτό που περιέγραψε ως «μυστική συμμαχία» μεταξύ του Δημοκρατικού και του Σοσιαλιστικού κόμματος κατά του ΚΕΑΔ κυρίως στην Χειμάρα και σε άλλες περιοχές του νότου όπου ζει η ελληνική μειονότητα αν και το κόμμα αυτό εντάσσεται στον ίδιο συνασπισμό με τους σοσιαλιστές.

ΣΚΑΪ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.