Λίγες ώρες πριν υπουργοποιηθούν ο γιος του Μητσοτάκη, ο γιος του Βαρβιτσιώτη, ο γιος του Καψή, η κόρη του Γεννηματά, ο ανιψιός του Κεδίκογλου και ξάδερφος του BravisSimou, η κόρη της Βαρδινογιάννη, ο άνδρας της Μανωλίδου και παραλίγο η κόρη του Βούλτεψη, περιμετρικά της βουλής τοποθετήθηκαν μόνιμα κάγκελα…


ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ

Η Βουλή στα… κάγκελα

Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εργασίες για να τοποθετηθούν καινούργια κάγκελα στις δύο ράμπες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από το κτίριο της Βουλής.

Tα νέα σταθερά κάγκελα θα αντικαταστήσουν τα γκρι κιγκλιδώματα που τοποθετούνται προσωρινά στις ράμπες κάθε φορά που έχει διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Η εντύπωση που αποκομίζει όποιος τα βλέπει είναι ότι τα κάγκελα τοποθετήθηκαν για να ενισχύσουν την ασφάλεια του Κοινοβουλίου προστατεύοντάς το από διαδηλωτές. Πηγές από τη Βουλή ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι η παρέμβαση γίνεται για λόγους αισθητικής και μόνο.

Η απόφαση για την τοποθέτησή τους, άλλωστε, ελήφθη από τη Βουλή και όχι από το φρουραρχείο το οποίο είναι υπεύθυνο για θέματα ασφαλείας. Τα νέα κάγκελα είναι σκούρα πράσινα, και όχι γκρι όπως τα κιγκλιδώματα που αντικατέστησαν, ενώ έχουν τοποθετηθεί σε δύο επίπεδα. Στο χαμηλότερο επίπεδο, που βρίσκεται πιο κοντά στη λεωφόρο Αμαλίας, τα κάγκελα έχουν μικρό ύψος. Λίγα μέτρα πιο πέρα έχει τοποθετηθεί ψηλή καγκελόπορτα, η οποία ανοίγει για να περνούν πεζοί και αυτοκίνητα.

Αρμοδιότητες

Η Βουλή πάντως δεν μπορεί να αποφασίσει για καμία παρέμβαση, αισθητική ή άλλη, στον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αφού οι αρμοδιότητές της περιορίζονται στις δύο ράμπες και στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

Η αρμοδιότητα για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ανήκει στην περιφέρεια και για τον λόγο αυτό δεν γίνονται εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΕΘΝΟΣ &

Σίβυλλα, μοντάζ Γρέκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.