Βουστροφηδόν !!!! Επιτέλους η φώτιση…


Γράφει ο Οδυσσεύς Πάτσης

Η λέξη βουστροφηδόν είναι επίρρημα (βους, στροφή, και κατάληξη -δον) και σύμφωνα με το «Νέο Λεξικό» του Χρ. Γιοβάνη σημαίνει την κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά και πίσω από τα αριστερά στα δεξιά, όπως στρίβουν τα βόδια κατά την διαδικασία του οργώματος ενώ χρησιμοποιείται για τον αρχαιότατο τρόπο γραφής στον οποίο ήταν γραμμένοι οι νόμοι του Σόλωνα και διάφορες επιγραφές.
Σήμερα, ιδιαίτερα μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, το « βουστροφηδόν » μου φέρνει στο μυαλό την όλη πορεία, από το 1974 και δώθε, της Νέας Δημοκρατίας (τόσο σαν πολιτικός σχηματισμός όσο και σαν πρωτοκλασάτα πρόσωπα – στελέχη ηγέτες) που αποτελεί κομμάτι της παράταξής μου στην οποία περιλαμβάνω ότι υπάρχει δεξιότερα του ΠΑΣΟΚ .

Η αρχή έγινε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που, χωρίς να καταφέρει να αποβάλει τόσα χρόνια στο Παρίσι την χωριάτικη νοοτροπία του που κατέστρεψε την Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με το χωροταξικό του σχέδιο (;), μας προέκυψε ξαφνικά αρκετά σοσιαλιστής ώστε να καταστρέψει αξιοσέβαστα πρόσωπα και να κρατικοποιήσει ανθηρές επιχειρήσεις βάζοντας το πρώτο λιθαράκι για να φθάσουμε στο σημερινό χάλι της Ελλάδας για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο «λίγος» Γεώργιος Ράλλης, ο επονομαζόμενος και νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας, που παρέδωσε την εξουσία στον Ανδρέα Παπανδρέου για να φέρει σε πέρας την προσχεδιασμένη καταστροφή της χώρας.
Όταν ανέλαβε ο Αβέρωφ ήταν ήδη αργά ώστε, όταν ήλθε στα πράγματα ο Μητσοτάκης (ο γνωστός αποστάτης και μπλεγμένος σε όλα τα σκάνδαλα της προ του 1967 εποχής), να μπορέσει άνετα και μεθοδικά να αποπροσανατολίσει ιδεολογικά τον άμοιρο ΝΔκράτη. Και δεν έφθανε που αποδείχθηκε πολύ μικρός πολιτικός με καθόλου πολιτική σκέψη – και μην δίνετε σημασία στις κατόπιν εορτής ερμηνείες των γεγονότων από μέρους του- γιατί αν είχε πολιτική σκέψη θα ήταν ακόμη πρωθυπουργός της χώρας , σαμποτάριζε από μέσα την παράταξη. Ίσως αυτός να ήταν και ο ρόλος που του είχαν αναθέσει οι εχθροί της χώρας
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Μόνιμη ενοχική στάση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ αλλά και την αριστερά γενικότερα, σπασμωδικές αμυντικές πολιτικές κινήσεις από ανεπαρκείς πολιτικούς ηγέτες, αντιγραφή προγραμμάτων και θέσεων του ΠΑΣΟΚ, πλήρης αδιαφορία για την βάση του κόμματος, ταύτιση του κόμματος με το μηδενικό-πολλές φορές- «εγώ» των δήθεν στελεχών που δεν δίσταζαν να αποχωρήσουν από το κόμμα αλλά και να επιστρέφουν όποτε τους κάπνιζε χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αισθήματα που προκαλούσαν στην βάση αυτές τους οι «βουστροφηδόν» κινήσεις τους, προκλητική προσωπική ζωή στελεχών και οικογενειοκρατία στον μέγιστο βαθμό είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν το πρώτο σε μέγεθος κόμμα της παράταξης.

Θεωρώ τον τελευταίο ανασχηματισμό άλλο ένα κτύπημα σε βάρος της θέλησης του κόσμου της ΝΔ, μια ακόμη πρόκληση -για πολλοστή φορά- των αισθημάτων των εκατομμυρίων οπαδών της και μια ακόμη επιπόλαιη προσπάθεια νεκρανάστασης του τυχάρπαστου ΠΑΣΟΚικού κατεστημένου μπροστά στον κίνδυνο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, από την στιγμή που δεν καταλογίζει σε πρόσωπα και με στοιχεία της ευθύνες της εθνικής καταστροφής δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι σε ζωντανούς και τεθνεώτες. Κλείνοντας θέλω  να πω ότι από τούδε και στο εξής τόσο εγώ προσωπικά όσο και τούτη εδώ η σελίδα (η «Ήπειρος, η πατρίδα μας» εννοώ) θα πάψουμε να στηρίζουμε τα κοινοβουλευτικά «λεγόμενα» δεξιά κόμματα είτε ευρίσκονται εντός, είτε ευρίσκονται εκτός συνταγματικού τόξου και θα τηρήσουμε ακόμη δεξιότερη πατριωτική γραμμή στηρίζοντας την απλή βάση της λαϊκής δεξιάς χωρίς να παρασυρόμαστε σε λαϊκισμούς. Οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας δεν εξαφανίσθηκαν και ούτε θα εξαφανισθούν επειδή το θέλουν επίορκοι αριβίστες πολιτικοί και αυτές οι πατριωτικές δυνάμεις δεν «εκφράστηκαν» ακόμη αλλά νομίζω ότι έφτασε πλέον ο καιρός να επαναστατήσουν τα βόδια (μια και έτσι μας θεωρούν οι πολιτικοί μας) και ας τραβήξει ο κάθε Σαμαράς και η κάθε Ντόρα το αλέτρι μόνοι τους από τώρα και στο εξής. 

«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Βουστροφηδόν !!!! Επιτέλους η φώτιση…

  1. Ὁ/ἡ Raskolnick γράφει:

    Την καταλαβαίνω τη διαφορά ανάμεσα στον έντιμο και τον άτιμο, την καταλαβαίνω τη διαφορά ανάμεσα στον έξυπνο και τον βλάκα. Αλλά σε καιρό πολέμου, δεν μπορώ να την καταλάβω τη διαφορά ανάμεσα στον αριστερό και στον δεξιό.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.