Δεν πάει στην Προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου – Απειλείται με ισόβια


Δεν πάει στην Προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου – Απειλείται με ισόβια

-Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απιστίας και της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος -Τον «καεί» το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τα έγγραφα των γαλλικών αρχών

Την αποστολή υπομνήματος και όχι τη φυσική του παρουσία επιλέγει ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού ολοκληρώνονται οι εργασίες της Προανακριτικής και σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της Επιτροπής αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι την επόμενη Πέμπτη.

Ο πρώην υπουργός ελέγχεται για την αφαίρεση τριών αρχείων με λογαριασμούς συγγενών του από τη λίστα, αλλά και για τη μη αξιοποίηση του περιεχομένου της.

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει εξαιρετικά για τον Γ. Παπακωνσταντίνου μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα το γεγονός της φοροδιαφυγής των συγγενών του αν και αυτοί το αρνούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα θα στηριχθεί στα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας στο στικάκι, αλλά και σε υπολογιστές του πρώην υπουργού οι οποίοι κατασχέθηκαν. Μάλιστα θα ληφθούν υπόψιν και τα έγγραφα που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές τα οποία αποδεικνύουν ότι το η λίστα έφτασε επίσημα στα χέρια του, ώστε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς.

Ήδη, η προανακριτική επιτροπή έχει θέσει καταληκτική ημερομηνία για ολοκλήρωση των εργασιών της την 4η Ιουλίου, με στόχο να τηρηθεί η προθεσμία και να περάσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο με ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής μετά την κατάθεση και του σχετικού πορίσματος από την Προανακριτική.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο κ. Παπακωνσταντινου θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απιστίας και της νόθευσης εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου η πλειοψηφία της επιτροπής εξετάζει το ενδεχόμενο της επιτρεπτώς μεταβαλλόμενης κατηγορίας ώστε το αδίκημα της νόθευσης με βάση το άρθρο 242 του ποινικού κώδικα να γίνει πλαστογραφία με βάση το 216 του ποινικού κώδικα.

Επιπροσθέτως για τα δυο κακουργήματα θα υπάρξει και η επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1680/50 περί καταχραστών του δημοσίου που προβλέπει ποινή μέχρι και ισόβια δεσμά.

Ο προβληματισμός που υπάρχει είναι αν το πόρισμα θα είναι ομόφωνο ή για ακόμη μια φορά θα έχουμε το σύμπτωμα των πολλαπλών πορισμάτων. Με βάση το κλίμα έντασης που επικράτησε στην επιτροπή αλλά και τις εξελίξεις με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση η πιθανότητα κοινού πορίσματος είναι απίθανη. Έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρχει κοινό πόρισμα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως να υπογράψει και η ΔΗΜΑΡ και από κει και πέρα θα έχουμε τις πορισματικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων,του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.