«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Σκουρής Βασίλης

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στοχοποιεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ αποφασίζει αν θα καταθέσει πρόταση μομφής στη νέα κυβέρνηση Σαμαρά πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr:

• Τα τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ καταθέτουν σήμερα πρόταση ώστε να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος πλέον της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συγκροτήσει υπόμνημα που κάνουν λόγο για «ανακρίβειες» και «ψεύδη»στην προηγούμενη κατάθεσή του.

• Στα ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου διεξάγεται ήδη συζήτηση για πρόταση παραπομπής σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της εννιαμελούς Διεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, υπήρχαν όμως διαφωνίες και το θέμα –ανεξαρτήτως αν διαψευστεί – έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του παραπάνω οργάνου το μεσημέρι σήμερα.

• Παράλληλα σήμερα θα ληφθεί οριστική απόφαση για το αν κατατεθεί πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς τη νέα κυβέρνηση Σαμαρά, έως τις 4 Ιουλίου, οπότε και ενδέχεται η κυβέρνηση να κλείσει την ολομέλεια της Βουλής. Όπως έχει γράψει την περασμένη Κυριακή η Real News, υπέρ της πρότασης μομφής μέσα στο καλοκαίρι τάσσονται στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και άλλα στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως αναμένεται να ζητήσει, όπως αποφασίστηκε χθες, να μην κλείσει το καλοκαίρι η ολομέλεια της Βουλής λόγω της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και της υπόλοιπης επικαιρότητας.

real.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.