Δεν μπορεί να ξεκολλήσει με τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ!!!


tromaktiko2979Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας ΜRB, η οποία έγινε μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Η ΝΔ έχει προβάδισμα με ποσοστό 22%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθούν:  ΠΑΣΟΚ (6,1%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), ΚΚΕ (5,1%) και  Δημοκρατική Αριστερά (3%). Το ποσοστό της “Αδιευκρίνιστης Ψήφου” αγγίζει το 21,7%.

Ακόμα και τώρα, που στην ουσία έχουμε μια νέα κυβέρνηση τύπου «Παπαδήμου», με γόνους και απογόνους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προσελκύσει ούτε ένα ψηφοφόρο παραπάνω. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το κόμμα αυτό. Εφόσον οι πολίτες προτιμούν να ξαναψηφίσουν τα δύο κληρονομικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), που κατέστρεψαν την Ελλάδα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε ο λαός έχει πρόβλημα είτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πρόβλημα. Από άλλα σημεία της ίδιας έρευνας αποδεικνύεται ότι το χοντρό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίως η πλήρης απουσία εναλλακτικής πρότασης.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όντως εναλλακτική πολιτικοοικονομική πρόταση. Λέει ναι στο ευρώ, ναι στην ΕΕ, ναι στα μνημόνια και υπόσχεται απλά μνημόνια με περισσότερο ανθρώπινο πρόσωπο. Λέει ναι στη Γερμανική Κατοχή της Ελλάδας, κλείνει το μάτι στις ΗΠΑ και υπόσχεται υπερφορολόγηση για να διατηρήσει ένα τεράστιο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο, χωρίς να εξηγεί από πού θα βρουν τα χρήματα οι πολίτες για να πληρώσουν τους φόρους. Φοβίζει δε το λαό με τις απόψεις του περί λαθρομεταναστών, εθνικών θεμάτων κ.λ.π.

Ταυτόχρονα και την ίδια στιγμή που ΠΑΣΟΚ – ΝΔ διακηρύσσουν ότι θα αναθεωρήσουν το Σύνταγμα της χώρας (μάλιστα ο Σαμαράς έκανε ένα σωρό προτάσεις από το προσυνέδριο του Ναυπλίου της ΝΔ), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει άχνα για το θέμα αυτό. Ούτε και επ’ αυτού έχει κάποια θέση. Δεν έχει δηλαδή κάποια θέση για το σάπιο και διεφθαρμένο ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα, μέρος του οποίου είναι και ο ίδιος.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.