Μυστικό σχέδιο απόσυρσης των «παπανδρεϊκών» από το ΠΑΣΟΚ


Μυστικό σχέδιο απόσυρσης των «παπανδρεϊκών» από το ΠΑΣΟΚ

 

To νέο σκηνικό ρήξης που διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ ενώ ο πρόεδρός του ορέγεται την εξουσία

Η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, μόνο τυχαία δεν ήταν. Όπως δεν ήταν τυχαίο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγκάστηκε σήμερα να κάνει δήλωση για το θέμα, επιτιθέμενος κι αυτός με την σειρά του στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο απόσυρσης και αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ όλων των στελεχών-και ενδεχομένως και βουλευτών- που θεωρούνται «ορκισμένοι» οπαδοί του «παπανδρεϊσμού» ή τουλάχιστον όσων ευαγγελιζόταν ο προηγούμενος πρόεδρός του. Σας το γράψαμε πρώτοι στο “Newsbomb.gr” και οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν. Το σχέδιο εξυφαίνεται εδώ και μήνες, αλλά η παρέμβαση του Μάκη Βορίδη επιταχύνει την υλοποίησή του από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.

Πώς συνδέεται η παρέμβαση Βορίδη με αυτό το σχέδιο; Το “Newsbomb.gr” αποκαλύπτει σήμερα ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και τα στελέχη που δηλώνουν «ταγμένα» σε εκείνον θεωρούν ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν διαφυλάττει επαρκώς την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του παρακαταθήκη.Τα στελέχη του Παπανδρεϊκού περιβάλλοντος καλλιεργούν αυτήν την άποψη ακόμα περισσότερο και με αφορμή την συγκυβέρνηση με τη ΝΔ αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις Βορίδη.

Ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το συναίσθημα των παπανδρεϊκών οπαδών του ΠΑΣΟΚ, και να εμφανιστεί ο ίδιος ως ο πραγματικός θεματοφύλακας του γνήσιου και αυθεντικού ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγκάστηκε, για την «τιμή των οπλων» και για τα μάτια του κόσμου, να βάλλει κατά του Μάκη Βορίδη, επιδεινώνοντας τις σχέσεις με τη ΝΔ, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης.

Αυτήν την στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται μία ιδιότυπη μάχη μεταξύ εκείνων που είναι ταγμένοι στο παλαιό- παπανδρεϊκό παρελθόν και σε όσους καλοβλέπουν μία «συμπόρευση» με τη ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η επάνοδος του Γιώργου Παπανδρέου και η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της«δημοκρατικής παράταξης», αποτελεί το πρώτο βήμα της έμμεσης αμφισβήτησης του Βενιζέλου που αναμένεται να συμπληρωθεί με αποσχιστικές τάσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ από παπανδρεϊκά στελέχη, και τις οποίες θα τις δούμε πολύ σύντομα να εκδηλώνονται..

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Μυστικό σχέδιο απόσυρσης των «παπανδρεϊκών» από το ΠΑΣΟΚ

 1. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg γράφει:

  Επιτέλους, ίσως να ήρθε η ώρα το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ που έχει κάτσει στο στομάχι πολλών νυν ρηχο-πασόκων που άλωσαν και ξεσάλωσαν στην χρυσή εποχή Σημίτη, του νυν εκπροσώπου του “κόμματος” συμπεριλαμαβανομένου, θα πάρει την εκδίκησή του…γιατί δεν φταίει καμμία ιδεολογία αν δεν υπάρχουν αγνοί και άδολοι αγωνιστές για να την εφαρμόσουν…και όπως έλεγε και ενα σοφός συγγενής μου, προφήτης της αποτυχίας της εφαρμογής του σοσιαλισμού …στην Ελλάδα του 1981…1991…2001…2010…¨: “Ο Αντρέας έπεσε σε λάθος λαό”…γιατί δυστυχώς οι διεφθαρμένοι πολιτικοί υποψήφιοι, οπαδοί κομμάτων και οι αντίστοιχοι ψηφοφόροι τους πάντα περίσσευαν ανάμεσά μας, στη δουλειά, στο γραφείο, στο σπίτι, στην γειτονιά!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg γράφει:

  Και χάρη σε όλους αυτού έρχεται τώρα ο κυρ Βορίδης να επαναφέρει την τάξη προτείνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ το παλιό κράτος της Δεξιάς που ήελες πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να ανοίξεις ψιλικατζίδικο ως γνήσιος χαφιές του καθεστώτος… Ναι α συμφωνήσω μαζί του ο Παπανδρέου έφταιγε που δεν εφάρμοσε την ομοιπαητική σε αυτή την παράταξη που έχει μούτρα και υποστηρίζει τη χούντα σήμερα! Ας όψονται τα διεφαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν τους πήρε με τις κλωτσιές κανένας ακόμα!

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.

  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.
  Στη Βουλή θα συμμετέχουν οι εκλεγμένοι από τον τοπικό πληθυσμό των μόνιμων κατοίκων της κάθε γεωγραφικής περιφέρειας, σε εκλογές που θα διεξάγονται ταυτόχρονα κάθε 2 χρόνια. Η θητεία δεν θα είναι ανανεώσιμη.
  Δήμαρχοι 325
  Νομάρχες 74
  Περιφερειάρχες (εκλεγμένοι και αυτοί) 13
  Συνολικά= 412 μέλη
  Οι υποψήφιοι θα είναι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα –αλλά και μεμονωμένα άτομα χωρίς την «ομπρέλα» όποιου κόμματος , οι τελευταίοι υποψήφιοι θα προέρχονται με κλήρο από την τοπική/νομαρχιακή/περιφερειακή ανοιχτή συνέλευση. Θα εκλέγονται για 2 χρόνια και η θητεία τους δεν θα είναι ανανεώσιμη.
  Το νομοθετικό σώμα θα προέρχεται από κλήρωση υποψήφιων διακεκριμένων ακαδημαϊκών της Νομικής επιστήμης με 2ετή θητεία, μη ανανεώσιμη. Αυτό θα είναι το νομοθετικό σώμα της Βουλής που θα υποβάλει τα νομοσχέδια για ψήφιση στο σώμα των εκλεγμένων μελών του κοινοβουλίου. Τα νομοσχέδια μπορεί να υποβάλλονται σε δημοψήφισμα και στις τοπικές συνελεύσεις ή στις κομματικές οργανώσεις για ψήφιση.
  Καμία αμοιβή πάνω από το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη δεν θα καταβάλλεται ως αποζημίωση , εκτός από την κάλυψη εξόδων διατροφής, μετακίνησης και διαμονής όταν χρειάζεται.

  Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
  Π.χ. Νομαρχία ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  Επαρχίες5 Δήμοι 12 Κοινότητες 214 Οικισμοί 556 Πρωτεύουσα Μεσολόγγι

  Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών (υποψήφιοι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα ή μεμονωμένα άτομα από το χώρο των εργαζόμενων)
  Καμία αμοιβή πάνω από το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη δεν θα καταβάλλεται ως αποζημίωση , εκτός από την κάλυψη εξόδων διατροφής, μετακίνησης και διαμονής όταν χρειάζεται.
  Οι υποψήφιοι θα εκλέγονται σαν Σώμα αποκλειστικά από το σωματείο των εργαζομένων.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.