H γενιά που δε φταίει σε ΤΙΠΟΤΑ και πληρώνει τα ΠΑΝΤΑ


home

του Στρατή Μαζίδη

Τόσο εύστοχη, περιεκτική και αληθινή η παραπάνω πρόταση που ανήκει στο φίλο μου το Γιάννη και με βάση την οποία δημιούργησε ένα σχετικό γκρουπ στο facebook.

Πραγματικά αυτή η γενιά, η δική μας γενιά των σημερινών ανθρώπων 30-40 δε φταίει σε τίποτε ή τουλάχιστον ευθύνεται λιγότερο από όλους. Σίγουρα πάντως πληρώνει και θα πληρώσει τα πάντα.

Άνθρωποι που δεν μπορούν να ονειρευτούν γιατί πολύ απλά δεν έχουν ούτε αυτή την ελπίδα ότι ίσως τα καταφέρουν. Η ελπίδα σου δίνει την εντύπωση πως ώρες ώρες πεθαίνει πρώτη, όχι τελευταία.

Τι να ονειρευτεί και τι στόχους να θέσει σήμερα ένας εργαζόμενος των € 400,00; Να παντρευτεί; Να ανοίξει σπίτι; Με τι λεφτά; Τα πάντα σήμερα γίνονται με το χρήμα, ούτε με φιλιά ούτε με τριαντάφυλλα.

Δε μιλάμε καν για τον άνεργο νέο. Αυτός απλά δεν υπάρχει.

Η γενιά μας είναι κυριολεκτικά κατεστραμμένη και όσοι πρόλαβαν να κάνουν κάτι ή να δημιουργήσουν οικογένεια βρίσκονται με το μαχαίρι στο λαιμό. Λίγο να κουνηθούν και θα αρχίσει να εισχωρεί μέσα τους.

Όλα αυτά όμως δε συγκινούν και δεν προβληματίζουν κανένα.

Ο χορτασμένος δε θα καταλάβει τον πεινασμένο.

Ο άνετος δε θα νιώσει τον καταδιωκόμενο.

Ο ζωντανός δε θα δώσει σημασία για το νεκρό.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ H γενιά που δε φταίει σε ΤΙΠΟΤΑ και πληρώνει τα ΠΑΝΤΑ

 1. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

  Τι να ονειρευτεί και τι στόχους να θέσει σήμερα ένας εργαζόμενος των € 400,00; Να παντρευτεί; Να ανοίξει σπίτι; Με τι λεφτά; Τα πάντα σήμερα γίνονται με το χρήμα, ούτε με φιλιά ούτε με τριαντάφυλλα.

  Τι να ονειρευτεί;
  … μια κοινωνία χωρίς τα “λεφτά” ως μέσο ανταμοιβής αλλά ως μέσο συμβολικής ανταλλαγής , να ονειρευτεί μια κοινωνία όπου ο “ένας θα μεριμνά για την ευημερία του άλλου” στο παρόν…με την προσφορά της εργασίας του, με την προσφορά της ανθρωπιάς του, με την διαμαρτυρία του για την καταπάτηση της αξιοπρέπειας του άλλου, γιατί ο άλλος (ο κακοποιημένος εργαζόμενος, ο κατατρεγμένος δανειοοφειλέτης, ο άστεγος πολίτης, ο απολυμένος, ο διωκόμενος ή ο έγχρωμος “μετανάστης”, ο ιδεολογικός αντίπαλος, ο εθνικός εχθρός μας) ειναι ο καθρέφτης της δικής μας ανθρωπιάς και της κοινωνίας που ετοιμάζουμε για τα παιδιά μας….
  Ο στόχος ειναι ενας και πανανθρώπινος: η αξιοπρεπής διαβίωση του κάθε ανθρώπου και μη εξαγορά της απο το “χρήμα” αλλά απο το επίπεδο ανάπτυξης του πνευματικού πολιτισμού της ανθρωπότητας που οι Χρηματιστές των “νομισματικών αξιών” έχουν υποβαθμίσει ανενδίαστα …και προκλητικά!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.