Σε βέβαιο θάνατο οδηγείται ο Σακκάς – διαβάστε την ιατρική διάγνωση


Σε βέβαιο θάνατο οδηγείται ο Κωνσταντίνος Σακκάς ο οποίος διανύει την 31 ημέρα απεργίας πείνας σύμφωνα με την διάγνωση που εξέδωσε η παθολόγος που τον εξέτασε χθες στο Γενικό Κρατικό της Νικαίας όπου νοσηλεύεται.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η παθολόγος “είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η συνέχιση της αποχής του από το φαγητό θα οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο”

Διαβάστε όλη την διάγνωση που εξέδωσε η παθολόγος που εξέτασε τον Κωνσταντίνο Σακκά.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Για τον κρατούμενο απεργό πείνας κ. Σακκά Κωνσταντίνο, 29 ετών
25/06/2013

Παρακολούθησα την πορεία της υγείας του κ. Σακκά από την έναρξη της απεργίας πείνας έως σήμερα. Αρχικά με πρόσκληση δική του και της οικογενείας του τον εξέτασα ενόσω εκρατείο στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Α’ Παθολογικό τμήμα του Γ.Ν. Νικαίας, όπου εργάζομαι και όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την 17η/6ου 2013.

Διανύει σήμερα την 22α ημέρα απεργίας πείνας. Συνολικά έχει χάσει 10 Kgr σωματικού βάρους, που αντιστοιχεί στο 8,7% του αρχικού σωματικού του βάρους. Κατά το τελευταίο μεγάλο διάστημα εμφανίζει σημαντική αδυναμία και αίσθημα καταβολής, ενώ έχει συχνά παραπονεθεί για άτυπα ενοχλήματα στην περιοχή του θώρακα, πιθανόν εκ του πεπτικού (ιστορικό σχετικής επεμβάσεως σε παιδική ηλικία). Επιπλέον εμφανίζει ξηροφθαλμία και μικρού βαθμού ουλίτιδα, καθώς επίσης γαστρεντερική διαταραχή του τύπου της επίμονης δυσκοιλιότητας.

Αντικειμενικά διαπιστώνεται συστολικό φύσημα 2/6 στην προκάρδιο χώρα (η σχετική διερεύνηση δεν ανέδειξε παθολογικό αίτιο), καθώς επίσης η αναμενόμενη ως εκ της ασιτίας και κλινοστατισμού σχετική βραδυκαρδία. Κατά το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε συχνά ορθοστατική υπόταση και υπογλυκαιμίες. Από τις φυλακές ήδη εμφανίζει χαμηλή ουρία αίματος ως εκ της ασιτίας.

Σημειώνω ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σακκάς υποβάλλει τον εαυτό του σε απεργία πείνας. Το γεγονός αυτό, προστιθέμενο στην παρέλευση των ημερών και στην σημαντική απώλεια βάρους, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εξέλιξή του.

Με βάση την σχετική βιβλιογραφία, στην φάση στην οποία βρίσκεται και έχοντας ξεπεράσει το στάδιο της αρχικής χρησιμοποιήσεως του ηπατικού γλυκογόνου ως πηγή ενεργείας, ο οργανισμός χρησιμοποιεί ως πηγή ενεργείας κατά μείζονα λόγο το μυϊκό σύστημα. Τονίζεται ότι η διαδικασία αυτή, 1. αφορά τόσο τους σκελετικούς όσο και τους λείους μύες (μυοκάρδιο) και ενέχει κινδύνους για μόνιμη βλάβη οργάνων, ενώ έχουν αναφερθεί και αιφνίδιοι θάνατοι από καρδιακές αρρυιθμίες, 2. η εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα γραμμική, αλλά μπορεί να είναι εκθετική, ειδικά αν ο απεργός πείνας σταματήσει να λαμβάνει υγρά και ηλεκτρολύτες.

Ολγα Κοσμοπούλου

Παθολόγος, επιμελήτρια Α ΕΣΥ
Μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

spirospero

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

5 ἀπαντήσεις στὸ Σε βέβαιο θάνατο οδηγείται ο Σακκάς – διαβάστε την ιατρική διάγνωση

 1. Ὁ/ἡ Πετρος Καλογεροπουλος γράφει:

  Aυτο το κτηνος ,το Δενδια,ποιος θα τον καθαρισει πρωτος?

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg γράφει:

   Η πολιτική εύνη ανήκει στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος έχει το ηθικό βάρος της εκπροσώπησης του τίτλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανρωπίνων Δικαιωμάτων. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί απο το Κράτος μια δίκαιη δίκη για τον κ. Σακκά και όχι μια εκδικητική “καταδίκη”.

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

  “Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”

  Οι θεσμοί εκπροσωπούνται απο ανθρώπους που αναλαμβάνουν με πλήρη συνείδηση να “σηκώσουν” το ηθικό βάρος τους. .
  Η ευθύνη ανήκει εξολοκλήρου στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης τον εκπρόσωπο του θεσμού της Δικαιοσύνης, ο οποίος οφείλει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ και εσπευσμένα αν θέλει να τιμήσει πρωτίστως τον ίδιο το θεσμό που εκπροσωπεί και όχι μόνο τον πολιτικό θώκο που του ανατέθηκε.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

  Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει την πλήρη αρμοδιότητα και ευθύνη να “υπερασπιστεί” το ηθικό βάρος πρωτίστως του θεσμού που εκπροσωπεί αλλά και την τιμή που του υπουργικού θώκου που υπηρετεί αμερόληπτα κια αδέκαστα, παρεμβαίνοντας άμεσα και έγκαιρα.

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

  Υπάρχει υποστήριξη απο το ευρύ φάσμα της κοινωνίας. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει να παρέμβει εγκαίρως τιμώντας τον τίτλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκπροσωπεί.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.