Τι έγινε ρε παιδιά; Μας απειλείτε με πραξικόπημα;


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

«Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο, εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Βλέπω τις εικόνες από την Πλ. Ταχρίρ και τα τανκς στο Κάιρο και θυμάμαι τον Λάκη και τον Αλαβάνο που εύχονταν να κάνουμε το Σύνταγμα-Ταχρίρ», έγραψε μετά από λίγο στο twitter ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Τι έγινε ρε παιδιά της κυβέρνησης, από την κυριλέ Κεντροδεξιά  των τεχνοκρατών, μέχρι την μπρουτάλ Ακροδεξιά των τηλεμαϊντανών; Μας απειλείτε με πραξικόπημα; 

Συγκρίνουν οι ερίφηδες την Αίγυπτο με την Ελλάδα. Μια χώρα πάμπτωχη με μια χώρα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ανήκε στις είκοσι πλουσιότερες του κόσμου. Μια χώρα της Βόρειας Αφρικής με μια χώρα που ανήκει στην Ε.Ε., μια χώρα με έντονη την παρουσία του στρατού, που την κυβερνούσε για 30 χρόνια ο Μουμπάρακ, με μια χώρα που τηρεί, έστω και τυπικά, τα δημοκρατικά προσχήματα. Συγκρίνουν μια χώρα στην οποία κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο με την Ελλάδα, που με τα κουτσά και τα στραβά της ανήκει στην ανεξίθρησκη Δύση.

Σιγά μην κάνουν οι Στουρνάρες και οι Γεωργιάδηδες γεωπολιτικές, κοινωνιολογικές και πολιτειακές αναλύσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σπέρνουν τον τρόμο με κάθε αφορμή που τους δίνεται. Το κάνανε πριν από λίγους μήνες με την Κύπρο, το κάνουνε και τώρα με την Αίγυπτο. Δεν τους έχει μείνει τίποτα άλλο, ο τρόμος είναι το έσχατο όπλο τους, για να παραμείνουν όσο περισσότερο μπορούν στην εξουσία.

Όλα τα άλλα τα έχουνε χάσει και τα success stories και την ανάπτυξη και την δήθεν αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών. Ξέρουν πολύ καλά τι έρχεται. Έρχεται τσεκούρι στο δημόσιο, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ, μείωση μισθών και συντάξεων μέσω της αυξημένης  παρακράτησης, κλείσιμο νοσοκομείων, αύξηση των τιμών των ιατρικών εξετάσεων, για να κλείσει η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΠΥ. Έρχονται νέα μέτρα και νέα μνημόνια.

Έχουνε χάσει τα πάντα, ακόμη και την ελάχιστη αξιοπρέπεια που τους είχε απομείνει. Το νεύμα της Μέρκελ στον Σαμαρά, που έτρεξε να στηθεί πίσω της για να βγούνε μαζί φωτογραφία, ήταν η πλέον πρόσφατη και πλέον τρανταχτή απόδειξη του ραγδαίου ευτελισμού τους. Ο μέγας ηγέτης Σαμαράς, ο άτεγκτος δεξιός που  βαράει το χέρι του στο τραπέζι, που ισοπεδώνει μετανάστες και συνδικαλιστές, έτρεξε στην Μέρκελ σαν σκυλάκι σαλονιού που το καλεί η κυρία του να του δώσει μπισκοτάκι. Προσοχή στα μπισκότα, κύριε Αντώνη, γιατί σέρνονται και γαστρεντερίτιδες.

Όταν υιοθετείς τη στρατηγική του τρόμου, για να κρατάς το λαό σε καταστολή, έχεις πάρει έναν κατήφορο που ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει. Όσο σκληραίνουν τα πράγματα, τόσο σκληραίνει κι η ρητορική σου, φτάνεις να εμφανίζεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους ως ολετήρες της πατρίδας, που θα την κάνουν Αίγυπτο, με νεκρούς και τραυματίες. Φτάνεις να μιλάς για πραξικοπήματα, ακόμη και για τανκς. Κι όταν ακούω τη λέξη «τανκς» να βγαίνει από το στόμα του Γεωργιάδη, ανθρώπινο κρέας μου μυρίζει.

μοντάζ Γρέκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Τι έγινε ρε παιδιά; Μας απειλείτε με πραξικόπημα;

 1. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

  Επι δύο δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε εκφοβίζοντας το λαό με τον μπαμπούλα της Δεξιάς…και ο κακομοίρης ο λαός ψήφιζαμε ΠΑΣΟΚ μη μας έρθουν οι Δεξιοί και μας κάτσουν με τον μπάτσο στο κεφάλι και μας κυνηγάει όπως παλιά για τα φρονήματά μας (όσοι είχαμε)…κι ο κακοποιημένος ο αριστερός ο μεροκαματιάρης ξαναψήφιζε ΠΑΣΟΚ και δε μίλαγε, δε διαμαρτυρόταν, δεν έβγαινε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για τις ρεμούλες, για τις αδικίες για τους μικρούς καθημερινούς απατεώνες και απατεωνίσκους συναντούσε στη συναλλαγή του με το Κράτος…γιατί ΦΟΒΟΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΔΕΞΙΑ!!! Και δείτε που βρισκόμαστε εν έτει 2013 η κακιά ΔΕΞΙΑ να αγκαλιάζεται και να κοιμάται μαζί με το ΠΑΣΟΚ που θα μας προστάτευε απο την κακιά ΔΕΞΙΑ!
  Και η κακιά Δεξιά τώρα μαζί με το Πασοκ μας τρομοκρατούν οτι θα έρθει Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ (άνοδος ΧΑ) και αν διαμαρτυρηθούμε, διαδηλώσουμε, εξεγερθούμε θα γίνει πραξικόπημα και θα έρθει ηα κακιά η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ να μας κυνηγήσει και να μας κάτσει στο κεφάλι για να μη μιλάμε…
  ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : όταν οι πολιτικοί μας εκφοβίζουν για να μη εξεγερθούμε γιατί θα πάθουμε τα χειρότερα, έχουν δίκιο ως προς το δεύτερο σκέλος γιατί οτι θα το πάθουμε θα το πάθουμε σίγουρα ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ως νοήμονες πολίτες εναντίον αυτής της τρομοκρατίας που ασκούν εμμέσως πλην σαφώς, και δε ζητήσουμε τώρα την θεσμοθέτηση δημοκρατικότερων θεσμών με την αναθεώρηση του Συντάγματος, και την αλλάγή του πολιτεύματος απο Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε Άμεση (Λαίκή-Εργατική) Δημοκρατία με την απάιτηση 200 βουλευτών. Τόσο απλά!. Για να μη φοβούνται άλλο πια αυτή την κακιά ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ που καραδοκεί να τους φάει το “ψωμί” μέσα απο τα χέρια!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

  Και που ακούστηκε αυτό οταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα σε μια χώρα να καταλύονται οι δημοκρατικές ελευθερίες και να απειλούνται αντί να ενισχύονται οι συμμετοχικοί θεσμοί; Μήπως επειδή δεν μοιράζεται δίκαια το βάρος σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και το επωμίζεται άδικα μόνο μία; Και μήπως ζητήθηκε ποτέ απο την αστική τάξη ποτέ σε αυτή τη χώρα για να παίξει και κανένα ρόλο…Η μόνη τάξη που κυριαρχεί ειναι η τάξη των πολιτικών ηγεσιών… Αυτή αποφασίζει για τις τύχες όλων…μαγειρεύοντας την αναπαραγωγή της και την ανακύκλωσή της στην εξουσία του λαού … Ε, αυτή η “τάξη” ειναι και ο πραγματικός εχθρός όλου του λαού, όλων των κοινωνικών τάξεων αυτής της χώρας!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.