Το κουτάκι με τις μαλθακίες άνοιξε ο Γιάννης Στουρνάρας


ftwxeia

του Στρατή Μαζίδη

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ξαναχτύπησε με μια ακόμη άστοχη δήλωσή του: «Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι».

Και τώρα θυμάμαι πόσο σοφή ήταν εκείνη η διαφήμιση όταν έλεγε: “μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς”. Νομίζω πως για τον κο Στουρνάρα (τον αριστερό κατά δήλωσή του) ισχύει απόλυτα.

Φωτογραφίες με ανθρώπους που ψάχνουν τα αποφάγια σου κε υπουργέ στα σκουπίδια κατακλύζουν καθημερινά το διαδίκτυο. Συμμορίες που λυμαίνονται τις γειτονιές αρπάζοντας, βιάζοντας και γρονθοκοπώντας το ίδιο.

Βέβαια ο κος Στουρνάρας έχει ένα δίκιο από την πλευρά του να τα λέει. Κατοικεί στο Ψυχικό (αν δεν κάνω λάθος) και στα καλά προάστια κρίση ΔΕΝ υπάρχει. Πηγαίνετε πχ ένα πρωί να περπατήσετε στην παραλία της Βούλας. Εκεί ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα, όχι σαν τα δικά μας.

Φοβάται λοιπόν πως αν ανάψει φωτιά τότε δε θα γλυτώσουν ούτε τα ευγενή προάστια. Γιατί πχ στο κέντρο της Αθήνας, οι διαφορές από την Αίγυπτο δεν είναι τόσο μεγάλες.

Το ότι κατέχει ένα πόστο στο οποίο δεν έχει κυριολεκτικά τίποτε να παρουσιάσει παρά μόνο οριζόντια μέτρα και βλακώδεις δηλώσεις όπως …οι ουρές των ξένων επενδυτών που συναντά κάθε μέρα, δεν τον απασχολεί.

Η μόνη μας διαφορά από την Αίγυπτο είναι ότι εδώ ακόμη δεν έχει σημειωθεί η λαϊκή εξέγερση και ένα πιθανό πραξικόπημα. Φαντάζομαι όμως ότι αν στελέχη της κυβέρνησης όπως ο κος Στουρνάρας ανοίγουν κάθε λίγο το κουτάκι και πετούν τη …μαλθακία τους, πως δεν απέχουμε και πολύ.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.