Καρα-σαξές στόρυ, λέμε!


Προσοχή! Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει καραμπινάτα το πόσο έπιασαν τόπο οι θυσίες τού ελληνικού λαού, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας: 

Πίνακας Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2012 – 2013 και συγκρίσεις με την περίοδο 2011 – 2012 Πηγή: The Global Competitiveness Report 2012 – 2013, επεξεργασία ΣΕΠΕ, 10/2012 © 2012 World Economic Forum.

Προσέξτε πώς καμαρώνει η Ελλάδα στην 96η θέση, κάτω από μερικές μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας (π.χ. Μογγολία, Ονδούρα, Αλβανία (!), Καμπότζη, Βιετνάμ, Σρι Λάνκα, Ρουάντα (!!), Καζακστάν, Μπαρμπάντος κλπ) και δίπλα-δίπλα σε κολοσσούς όπως η Γκαμπόν και το Τατζικιστάν. Το ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καταχωρισμένες με πιο ανοιχτόχρωμα γράμματα, θα σας διευκολύνει να διαπιστώσετε ότι η χώρα μας είναι τελευταία μεταξύ των 27 χωρών τής Ε.Ε.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας, πρέπει να σημειώσουμε ότι, στην ίδια λίστα, ήμασταν πέρυσι 90οι, πρόπερσι 83οι και το 2008 (προ κρίσεως) 65οι. Δείτε την εντυπωσιακή μας πορεία στον επόμενο πίνακα και προσέξτε την κατρακύλα τής τελευταίας τετραετίας, παρά το τσάκισμα της τιμής τής εργατικής δύναμης κατά την ίδια περίοδο και το οποίο υποτίθεται ότι επιβλήθηκε ακριβώς για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας ως χώρα:

Η κατάταξη της Ελλάδας σύμφωνα με το Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2001 – 2012, Πηγή: The Global Competitiveness Report 2012 – 2013, επεξεργασία ΣΕΠΕ, 10/2012 © 2012 World Economic Forum.

Κατόπιν αυτών, είναι σαφές ότι η χώρα σώθηκε από την κυβέρνηση με τα τρία κόμματα (σ.σ.: τώρα έχουν γίνει τα τρία δύο) υπό την ηγεσία τού κυρίου Σαμαρά, η οποία ολοκλήρωσε το σωτήριο έργο τής προηγούμενης τρικομματικής κυβέρνησης του κυρίου Παπαδήμου, η οποία υλοποίησε τις εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες τής προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κυρίου Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία συνέχισε τα επιτυχημένα βήματα της νέας (τότε) διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Β΄, η οποία διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις εθνοσωτήριες επιλογές τής -σοσιαλιστικής επίσης- κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Σημίτη, η οποία μας ενέταξε επιτυχώς στην ευρωζώνη, προκειμένου να ξεκινήσει η μεγαλειώδης μας πορεία προς την σωτηρία τής χώρας.

Με τόσους εμπνευσμένους σωτήρες που έχουν παρελάσει ως ηγέτες τούτου του δύσμοιρου τόπου, η κατηφορική πορεία τής γραμμούλας στο παραπάνω διάγραμμα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το σαξές στόρυ ήταν προδιαγεγραμμένο από παλιά…

Από teddygr, μοντάζ Γρέκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.