Στουρνάρας-τρόικα: Σήμερα αναμένεται η οριστικοιποίηση της συμφωνίας


ΣΤΟΥΡΝΡΑΣ-ΤΡΟΙΚΑ

Στη μαραθώνια συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου «σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος».
Τόσο το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, όσο και το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013- 2014, ύψους 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως έχουν κλείσει.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Aυτή θα περλαμβάνει θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων.

Κάθε μήνα μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει έτοιμες ανάλογες λίστες Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.

Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται σε οκτώ από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα παίρνουν το 75% του μισθού τους, θα αξιολογηθούν και ορισμένοι θα απολυθούν.

Υπό διαπραγμάτευση παραμένει το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%. Παρόντες, κατά διαστήματα, στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης -στελέχη του υπουργείου του ανέφεραν «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά»-, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Το απόγευμα, ο κ. Στουρνάρας αλλά και η τρόικα θα αναχωρήσουν μαζί για τις Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, αναμένεται να ληφθεί η «πολιτική απόφαση» για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Στουρνάρας-τρόικα: Σήμερα αναμένεται η οριστικοιποίηση της συμφωνίας

  1. Ὁ/ἡ Rosa Loser Burg -Ρόζα (χωρίς αγκάθια) Λούζερ (εκ πεποιθήσεως) Μπούργκ (χωρίς μπούργκα) γράφει:

    Θαυμάστε κάτι δούλους με γραβάτες! Πιο αξιοπρεπείς μου φαντάζουν εκείνοι που θα ψάχνουν να φάνε στα σκουπίδια εξαιτίας τους!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.