Το μέγα πρόβλημα του ανθρώπου


Το μέγα πρόβλημα του ανθρώπου είναι ότι ενώ σκέφτεται (γιατί η σκέψη είναι νόμος που διέπει τη μορφή ζωή άνθρωπος), δεν σκέφτεται με δικές του σκέψεις  αλλά με σκέψεις άλλων (κάτι σαν το copie-paste).

Αυτό που κάνει αυτή την πραγματικότητα τραγική είναι ότι νομίζει ότι εκφράζει δικές του σκέψεις επειδή τις εκστομίζει το δικό του στόμα. Καταντά δηλαδή ένα ασυνείδητο μιμητικό φερέφωνο.

 Bλέπει μέσα από τα μάτια άλλων, ακούει με τα αυτιά άλλων και στο τέλος δεν κατανοεί τίποτα, γιατί ο άνθρωπος κατανοεί μόνο ότι είναι προϊόν της δικής του συνείδησης και προϊόν Αγάπης.

Έτσι ο άνθρωπος αντί  να είναι μια μοναδικά ανεπανάληπτη προσωπικότητα, καταντά δυστυχής μαζάνθρωπος χωρίς καμιά ιδιαίτερη αξία.

Αυτή η  τραγική μορφή ζωής άνθρωπος οφείλει να αγωνιστεί τόσο ατομικά όσο και σε συμμαχία με τους ανθρώπους του, προκειμένου να ξεφύγει από αυτή την προαιώνια παγίδα.

Είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση που την κάνει δυσκολότερη ο ατομικός εγωισμός, το δυσευνοϊκό περιβάλλον, η οκνηρία, οι εκμεταλλευτές & απάνθρωποι συνάνθρωποι, ο άκρατος υλισμός και η απομάκρυνση από την πνευματική Πηγή και τα ανώτερα Ιδεώδη (όπως η Ελευθερία &  η Δικαιοσύνη).

Μόνη λύση φαίνεται να είναι  η δημιουργία προσωπικότητας που θα βασίζεται στην ατομική πείρα και θα εκφράζει προσωπική νοοτροπία απόρροια ατομικής συνείδησης.

 

Όμως,  ακόμα και  αν όλη αυτή η  επίπονη και πολυετή διεργασία  τύχει ευνοϊκής κατάληξης, δεν πρόκειται να ανακουφιστεί ο άνθρωπος από τα δεινά του αν δεν εμβαπτίσει όλη τη ζωή του στην Αγάπη. Τοιουτοτρόπως θα μπορεί να εκφράζει καλοσύνη-συμπόνοια-ανεκτικότητα προς τους συνανθρώπους του, ταυτόχρονα με την αυστηρότητα –αυτοκυριαρχία – δικαιοσύνη με τα οποία οφείλει να υπερασπίζεται τους πολύτιμους καρπούς των προσπαθειών του.

 

Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα του ανθρώπου, να αποκτήσει Συνείδηση εμβαπτισμένη στην Αγάπη.

 

 Με αγάπη

Νικόλας

7-7-2013

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.