Είχαν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αποδράσουν οι φονιάδες και ΟΧΙ να αμυνθεί η Αστυνομία;


drapetes

του Στρατή Μαζίδη

Άκρως προκλητικότατος ο πρόεδρος των εν Ελλάδι εργαζομένων αλβανών κος Μίτσι ο οποίος έκανε λόγο για εκτέλεση των δύο εκ των οκτώ δραπετών των φυλακών Τρικάλων από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ ανέφερε ότι “οι φυλακόβιοι έχουν δικαίωμα να αποδράσουν”.

Ο κος Μίτσι εκτιμώ ότι δε μας τα λέει καλά και σίγουρα όταν κάποτε περνούσε λαθραία τα σύνορά μας, δε διακατεχόταν τουλάχιστον επίσημα από αυτές τις απόψεις. Μάλλον τον ένοιαζε περισσότερο να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό. Μετά έγινε εργατοπατέρας όπως κάποιοι συμπατριώτες μας και άρχισε να τα λέει διαφορετικά.

Δηλαδή θεωρεί ότι μπορεί να καταδιώκεις κάποιον που έχει ήδη σκοτώσει δύο ανθρώπους (χώρια πόσους άλλους πριν ώστε να καταλήξει στη φυλακή) με τον ένα να είναι συνάδερφός σου, αυτός να ανοίγει πυρ, να έχει του κόσμου τα πυρομαχικά, εσύ να μην αμυνθείς αλλά να βρεις τρόπο να τον πιάσεις ζωντανό.

Συγγνώμη κε Μίτσι αλλά εδώ δε γυρίζουμε κινηματογραφική ταινία.

Αποτελεί πρόκληση η δήλωση περί “εκτέλεσης” των δύο εγκληματιών όπως επίσης και η ρήση ότι “οι φυλακόβιοι έχουν δικαίωμα να αποδράσουν”.

Όχι, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να αποδράσουν. Στη φυλακή δε βρέθηκαν τυχαία. Βίασαν; Σκότωσαν; Έκλεψαν; Χτύπησαν; Κάτι έκαναν πάντως. Και τα θύματά τους είχαν δικαίωμα να μην υποστούν αυτά που υπέστησαν.

Απεναντίας όμως, οι δύο εγκληματίες και η παρέα τους είχαν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν ένα δρόμο στη ζωή. Πολλοί συμπατριώτες τους ήρθαν στη χώρα και πρόκοψαν. Εργάστηκαν σκληρά, αποδείχθηκαν ικανοί μάστορες και τεχνίτες, την ώρα που εμείς ξοδεύαμε αυτοί αποταμίευαν, έφτιαξαν περιουσία τίμια, μεγάλωσαν παιδιά και είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων.

Τέτοιου είδους δηλώσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους ομοεθνείς του κου Μίτσι που εικάζω ότι μεγάλος μέρος τους δε συμφωνούν με τις απόψεις που διατυπώνει δημόσια.

Όπως λοιπόν κατά τον κο Μίτσι υπάρχει δικαίωμα στο έγκλημα, ομοίως υπάρχει δικαίωμα και στην άμυνα. Όποια κι αν είναι αυτή. Κι αλήθεια ο λαλίστατος υπουργός κος Δένδιας δεν έχει τίποτε να πει;  Πάλι κατάπιε τη γλώσσα του ή κάνει μακροβούτια και δεν ακούει αυτά που λέγονται;

Αλλά αφού είμαστε Μπανανία που κάμποσα χρόνια τώρα δεν ασχολούμαστε με αυτό που λέγεται (λαθρο)-μεταναστευτικό ώστε να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν και τι μπορούμε πραγματικά να αντέξουμε βάζοντας τάξη, πολύ καλά κάνει ο κος Μίτσι που εκμεταλλεύεται το βήμα που του δίνουν και λέει αυτά που λέει!

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.