Ευτυχώς που υπάρχετε!


Δημήτρης Μηλάκας

 «Σταλινικού τύπου» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τις «καινοτόμες» θέσεις που διατυπώθηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς το κόμμα που με δεκανίκι το ΠΑΣΟΚ – αφού εξαπάτησαν από κοινού τους ψηφοφόρους («όχι άλλα μέτρα», «όχι απολύσεις», «επαναδιαπραγμάτευση», ήταν τα προεκλογικά τους συνθήματα) –  κυβερνά τη χώρα, θέλει να μας πει ότι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει συγκροτήσει είναι η μόνη λύση.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια γρήγορη ματιά στα απτά αποτελέσματα αυτής της «λύσης», όπως καταγράφονται – όχι εδώ στο διαβρωμένο από «σταλινικές» επιρροές Τύπο – σε ξένες μεγάλες εφημερίδες.

Oι Φαινάνσιαλ Τάιμς: «μέσα στο επόμενο εξάμηνο ή έτος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητηθεί από τους οι Γερμανούς φορολογούμενους» πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα».

Το πρακτορείο Reuters : «μπορεί με την εξασφάλιση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας η Ελλάδα να ξεγλίστρησε από την μεγαλύτερη πολιτικο-οικονομική της πρόκληση μέχρι τώρα, ωστόσο αυτή η ‘ανάσα’ ίσως αποδειχθεί προσωρινή. Ακόμη και αν βγει ζωντανή και από την επόμενη έκθεση, έχει να αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό, το οποίο μπορεί να λυθεί με μία επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους από την ευρωζώνη, η οποία φαίνεται να έχει κουραστεί από τις κατά τα φαινόμενα ατελείωτες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και την αποτυχία στις μεταρρυθμίσεις».

Νιού Γιορκ Τάιμς : η δημοκρατία στην Ελλάδα μοιάζει με έναν «φουσκωμένο βάτραχο» ο οποίος έχει αποδυναμωθεί εδώ και καιρό «από το πελατειακό κράτος και την κατάχρηση εξουσίας», είναι «ζαλισμένη από τα πέντε χρόνια ύφεσης και λιτότητας» και είναι πλέον έτοιμη να καταρρεύσει.

Πέρα από τις εφημερίδες και το ΔΝΤ φαίνεται να μην συμμερίζεται την άποψη των  Σαμαρά- Βενιζέλου- Στουρνάρα «ότι πάμε καλά». Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό ως τον Ιούλιο του 2014. Αναμένεται να υπάρξει μετά τον Ιούλιο του 2014».

Με πιο απλά λόγια…
·        Ευτυχώς που δεν ήρθαν οι Σταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία να μας καταστρέψουν.
·        Ευτυχώς που με τη στιβαρή διακυβέρνηση της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν επιστρέψαμε στη δραχμή- έστω κι αν δε κυκλοφορεί πενηνταράκι  στην πιάτσα.
·        Ευτυχώς που δεν ήρθαν στην εξουσία οι κομμουνιστές «να μας πάρουν τα σπίτια» και η κυβέρνησή μας έχει την ευχέρεια να προχωρήσει στους πλειστηριασμούς και να τα παραδώσει πακέτο σε ξένους διαχειριστές.
·        Ευτυχώς που δεν ήρθαν οι άσχετοι του ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε μόνο 30% ανεργία και παγκόσμιο ρεκόρ στην ανεργία των νέων.

Και εν τέλει, τι άλλο να πει κανείς: Ευτυχώς που υπάρχει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί – αν δεν υπήρχαν τέτοιοι ηγέτες σαν το Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Γιωργάκη – θα είχαμε καταστραφεί.

Ευτυχώς!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.