Έξυπνο το σχέδιο της ΝΔ για το Δικοματισμό.


Η ΝΔ απειλείται μεν από το μνημόνιο αλλά και από την έλλειψη δικομματισμού.

Το καμένο σπίτι του γείτονα -λένε ότι- προμηνύει σχεδόν πάντα άσχημα νέα για το δικόσου το σπίτι έκτος εάν βρεις νέο γείτονα και τ’ ανακαινίσει. Κι αυτό ακριβώς κάνει ο Σαμαράς και το επιτελείο του. Έχουν επιλέξει αντίπαλο στο δικομματισμό και του στρώνουν το δρόμο. Αυτο αναγκάζει τους υπόλοιπους να προσαρμοστούν.

Ειδικότερα κατηγορώντας η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για κομουνισμό κλείνει το μέτωπο στα αριστερά του. Στο μεταξύ η κουβέντα για το ευρώ στο εσωτερικό της Αξ. αντιπολίτευσης συνθλίβει τα  “Σχέδιο Β”, ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και  ΚΚΕ  που νέα ηγεσία του δείχνει να κοιμάται.

Είναι απολύτως κατανοητό ότι απανωτές αντικομουνιστικές ανακοινώσεις της ΝΔ βλάπτουν το ΚΚΕ με πολλούς τρόπους. Επιπλέον το γεγονός ότι ο μέσος Δεξιός-Ακροδεξιός βλέπει σαν εχθρό του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα υπαρξιακό στο ΚΚΕ το οποίο φάνηκε πολύ έντονα στις τελευταίες εκλογές και μόνο στον Περισσό δεν το κατάλαβαν. Στο περίγραμμα όλου αυτού θα δούμε και τις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑγια συμπόρευση η οποία φτάνει στο κόσμο του ΚΚΕ και  τον ταρακουνά.

Την ίδια στιγμή διασύροντας το ΠΑΣΟΚ -μέσα από διορισμούς ξενηστικωμένων στελεχών του σε καλά αμειβόμενες θέσεις- ο Σαμαράς δεν αφήνει περιθώρια ανάκαμψης σε αυτό το κόμμα.

Η έξοδος της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και πάρα τα δημοκοπικά θρυλούμενα και τις γνώμες των νηστικών (και εδώ μιλάμε ξανά για πρώην ΠΑΣΟΚΟΥΣ), της δίνει όλη την αβάντα που χρειάζεται για να καλύψει  αυτό που ονομάζουν το “κενό μεταξύ ΝΔ και ΖΥΡΖΑ” και να ηγηθεί της ανασύστασης που έλεγε ο Βενιζέλος στο συνέδριο του.

Στην τελική ευθεία των εκλογών θα αρκεί στη ΝΔ να πολώσει το κλίμα και να διασωθεί πολιτικά με μικρές απώλειες. Το αν θα νικήσει έχει να κάνει πια και με το ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ στις επόμενες εκλογές να πείσει για την αναγκαιότητα ύπαρξης του. Τι κενό καλύπτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να κάνει πολλά και δεν αντιδρά σοβαρά στις καταγγελίες της ΝΔ για κομουνισμό. Αμφότεροι οι δυο παίκτες μοιάζουν να αρκούνται να δουν το ντέρμπι να εξελίσσεται σε ποσοστά πάνω από 35%.

Και το ΚΚΕ δεν θα ξέρει πάλι από πού του ήρθε η συμφορά.

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.