Αγκυλώσεις σε ΣΥΡΙΖΑ από τη διαφωνία Τσίπρα- Γλέζου


ΓΛΕΖΟΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ

Το ιστορικό στέλεχος διαφοροποιήθηκε, όπως και αναμενόταν, από την πρόθεση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα για αυτοδιάλυση των συνιστωσών. Ο κ. Γλέζος που απουσίαζε την πρώτη μέρα του συνεδρίου παρότι είχε τιμητική θέση στο προεδρείο, τάχθηκε χθες υπέρ των συλλογικών και κατά των μονοπρόσωπων οργάνων, ακόμα και του προέδρου.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει για τον άλλο. Μας ζητάνε εμείς, που ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίσαμε κοινή δράση, να τείνουμε χέρι συνεργασίας προς τις δυνάμεις της Αριστεράς και να φέρουμε τον λαό στην εξουσία. Με βάση αυτά και την διακήρυξη για ανατροπή κυβέρνησης, τρόικας και του συστήματος, φτάσαμε από το 3% στο 27%. Είμαι υποχρεωμένος να το πω».

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται ότι όλα αυτά ήταν αναμενόμενα αφού  οι εκπρόσωποι των συνιστωσών κατά την διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου είχαν αφήσει να εννοηθεί  ότι δεν θα έκαναν πίσω στις απόψεις τους. Έτσι ισχυρίζονται ότι έχουν έτοιμη μια συμβιβαστική λύση αφού από την πλευρά τους ξεκαθαρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείεται να κάνει πίσω σε αυτό το θέμα.

Με το κλίμα να είναι φορτισμένο η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε θα ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για τα όργανα και την Κεντρική Επιτροπή. Πόσοι και ποιοι δηλαδή εκπρόσωποι από τις συνιστώσες που διαφωνούν στην μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπουν μέσα στην ενιαία λίστα για την εκλογή των νέων μελών της ΚΕ.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα άφηναν να εννοηθεί ότι μετά την ακραία τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου πολύ δύσκολα οι «Ενεργοί Πολίτες» θα μπουν σε αυτή την διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να θέσουν εαυτούς εκτός κόμματος -ή τουλάχιστον, εκτός κομματικών οργάνων.

Πάντως μέχρι και την τελευταία στιγμή όλα είναι ανοικτά αφού παρά τις όποιες διαφωνίες όλες οι πλευρές αναζητούν τρόπο για να βγουν από το αδιέξοδο.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.