Απόφαση – σόκ απο την Fitch: Αφαίρεσε τα “ΑΑΑ” απο τη Γαλλία


Αναφέρεται στους κινδύνους για την ανάπτυξη και κάνει λόγο για διαρθρωτικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρα

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε “AA+” από “AAA+” προχώρησε σήμερα η Fitch.

Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό, ενώ ο οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση “F1+” της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Fitch κάνει λόγο για διαρθρωτικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρα, ενώ αναφέρεται επίσης σε κινδύνους για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fitch, τo ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης της χώρας θα κινηθεί υψηλότερα κατά 96% του ΑΕΠ το 2014 και θα υποχωρήσει  σταδιακά μακροπρόθεσμα, παραμένοντας ωστόσο στο 92% το 2017.

Οι προηγούμενες προβλέψεις της Fitch το Δεκέμβριο του 2012 ανέμεναν αύξηση του χρέους στο 94% (και 92%, κατά την πρώτη αναθεώρηση του Outlook σε αρνητικό το Δεκέμβριο του 2011), και μείωση με ταχύτερο ρυθμό κάτω από 90% μέχρι το 2017.

newmoney.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.