ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ – Κυνηγήθηκε και πολιορκήθηκε ο Βενιζέλος στα Χανιά. Δεν τον άφησαν να πλησιάσει ούτε στην πόλη!


Σαν τον ποντικό στη φάκα πρέπει να ένιωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κυνηγήθηκε και εγκλωβίστηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, απ’ όπου στο τέλος φυγαδεύτηκε από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.
Εκατοντάδες Χανιώτες των οποίων η ζωή καταστράφηκε τις τελευταίες μέρες, απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και άλλος κόσμος,  κυνήγησαν στην ουσία τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στα Χανιά κι ενώ αρχικά σκόπευε να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στις 8 το βράδι της Παρασκευής στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στο κέντρο της πόλης, αναγκάστηκε μαθαίνοντας για την “υποδοχή” που του ετοίμαζαν να καταφύγει στο Μ.Α.Ι.Χ. που βρίσκεται έξω από την πόλη.
Και πάλι όμως οι Χανιώτες έμαθαν την αλλαγή του προγράμματος και έτρεξαν να τον προλάβουν εκεί. Οι διαμαρτυρόμενοι, “πολιόρκησαν” και τις 4 εισόδους του Ιδρύματος εμποδίζοντας την είσοδο στα λιγοστά μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να παρακολουθήσουν την ομιλία, ενώ ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκαν διαξιφισμοί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έφευγαν ακούγοντας γιουχαϊσματα και κατάρες!

Πώς φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος

Παρά την παρουσία των ΜΑΤ σε όλες τις πύλες του ΜΑΙΧ, ο αντιπρόεδρος δυσκολεύτηκε να αποχωρήσει. Γύρω στις 9.30 το βράδυ η ένταση κορυφώθηκε και από τα ΜΑΤ ερίχθηκαν δακρυγόνα πιπεριού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στη γύρω περιοχή που εκτός των άλλων σημειώθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο! Μικρά παιδιά που ευρίσκοντο με τους γονείς τους στον χώρο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έκαναν εμετούς. Εκλήθη το ΕΚΑΒ αλλά έως τότε τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το χώρο από τους γονείς τους. Η ένταση συνεχιζόταν και ο κόσμος συνέχιζε να συρρέει έως τις 9.50 οπότε με τους χώρους του ΜΑΙΧ βυθισμένους στο σκοτάδι για να μη φαίνονται πρόσωπα, αποχώρησε η αυτοκινητοπομπή του Αντιπροέδρου

κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και υπό την προστασία της αστυνομίας, που δεν άφησε τους αγανακτισμένους να πλησιάσουν.

Τον κυνήγησαν ακόμα και στην ταβέρνα που έτρωγε

Λιγο αργότερα κι ενώ το πλήθος είχε αποχωρήσει, μαθεύτηκε ότι ο Βενιζέλος έτρωγε με τους συνδαιτημόνες του σε ταβέρνα έξω από την πόλη, έτσι όσοι το ήξεραν έκαναν “περασάδες” με τα αυτοκίνητά τους έξω από την ταβέρνα κορνάροντας συνεχώς.

Βενιζέλος: “Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος μπροστά σε ελάχιστο ακροατήριο κατηγόρησε όπως συνηθίζεται το ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική νοοτροπία καθώς στο πνεύμα της ανακοίνωσης της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι πίσω από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρίσκεται το κόμμα της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι από τα κόμματα μόνο το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα όμως, η κινητοποίηση υποκινήθηκε από το ίδιο το….ΠΑΣΟΚ, αφού οι περισσότεροι από τους απολυμένους που συγκεντρώθηκαν είναι  πρώην ψηφοφόροι του!

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην ανάγκη επανίδρυσης του κράτους πάνω σε θεμέλια διαφάνειας αλλά και στο θέμα της διαθεσιμότητας και στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Κανείς  κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”

Υπό δρακόντεια μέτρα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βενιζέλος άκουσε τα προβλήματα του τόπου από εκπροσώπους φορέων (αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος κλπ), ενώ ο κόσμος στις τρεις θύρες του ΜΑΙΧ φώναζε συνθήματα. Επίσης ακούστηκε και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αγανακτισμένους πολίτες  να στρέφονται ενάντια σε συμπολίτες τους (απλά μέλη κυβερνώντος κόμματος), γεγονός που προμηνύει άσχημες εξελίξεις για τον τόπο. Πάντως, η εκδίωξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τα Χανιά αποτελεί κρίσιμο σημείο για τις πολιτικές εξελίξεις, τον αντιμνημονιακό αγώνα και το “μέλλον” της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χανίων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να γνωστοποιήσει την αλλαγή του χώρου ομιλίας του κ. αντιπροέδρου, αναφορά στον Ελευθέριο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάνει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων. Αναλυτικά αναφέρει:

«Η σημερινή εκδήλωση – ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στα Χανιά, μετακινήθηκε από την αίθουσα του ΕΒΕ Χανίων, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), γιατί πρωτίστως δεν επιθυμούμε με κανέναν τρόπο να διαταραχθεί η ομαλότητα στην πόλη μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, από τυφλές και αδιέξοδες επιλογές δυνάμεων που καθοδηγούνται και υποκινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατική λειτουργία και την ελεύθερη έκφραση.

Το ΠΑΣΟΚ είτε το θέλουν είτε όχι ήταν και παραμένει δύναμη προόδου για την πατρίδα μας.

Ο εύκολος δρόμος της αντιμνημονιακής δημαγωγίας δεν εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πάντα ο εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα μας, της ομαλότητας και της δημοκρατίας.

Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Υπάρχει μόνο μία και μόνη επιλογή, αυτή της δημοκρατικής ευθύνης.
Όπως είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος: η αξία για έναν πολιτικό άνδρα είναι να μην είναι μοιρολάτρης, αλλά να διαθέτει θάρρος, να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για την σωτηρία της πατρίδας του».

chania-politis

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ – Κυνηγήθηκε και πολιορκήθηκε ο Βενιζέλος στα Χανιά. Δεν τον άφησαν να πλησιάσει ούτε στην πόλη!

  1. Ὁ/ἡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ γράφει:

    “Το ΠΑΣΟΚ είτε το θέλουν είτε όχι ήταν και παραμένει δύναμη προόδου για την πατρίδα μας.”
    “Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πάντα ο εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα μας, της ομαλότητας και της δημοκρατίας.”
    Και όμως, όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμα αφελείς ή ηλίθιοι που προσπαθούν να μας πείσουν για τα παραπάνω. Αυτοί έχουν ξεχαστεί σε πριν το ’81 εποχές. Άραγε θα ξυπνήσουν κάποτε;;;;;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.