Χωρίς ισχυρή ΕΥΠ δεν γίνεται ισχυρή οικονομία.


Κάποιοι διαχρονικοί ως επιτοπλήστων αριστερόστροφοι δημοσιολόγοι και ανορθολογικά σκεφτόμενοι διανοούμενοι, χρόνια τώρα εκπαιδεύουν τον Έλληνα στην μαλθακότητα της νιρβάνας της θείας δίκης της ισότητας και του παγκόσμιου δικαίου το οποίο κάτι περίπου ως παντοδίκαιος θεός ρυθμίζει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, εξασφαλίζοντας ζωή ανάπτυξη και ευημερία και για εμάς, χωρίς την δική μας προσπάθεια.

Είναι καιρός και σε αυτό το θέμα να προσαρμοστούμε στα γήινα και τουλάχιστον αν δεν είμαστε άξιοι να αυτοσχεδιάσουμε το Κράτος μας, ας κοιτάξουμε να αντιγράψουμε τον τρόπο λειτουργίας των άλλων.

Τα Κράτη και οι κοινωνίες διαχρονικά δεν υπάρχουν για να επικαλούνται και να υπηρετούν ένα στάσιμο ηθικό κατά εποχή δίκιο.

Τα σοβαρά κράτη και οι ζωντανές κοινωνίας, έχουν πάντα την εσωτερική δύναμη να υπερβούν οποιοδήποτε τάξη δικαίου, εφόσον τα συμφέροντα τους το επιτάσσουν.

Αυτό βέβαια ισχύει και για την οικονομία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κράτη με ισχυρές μυστικές υπηρεσίες είναι σχεδόν πάντα μπροστά και πρωτοπόροι στην ανάπτυξη.

Ας είμαστε ρεαλιστές, ανεξάρτητα σε ποιόν ανήκει η Α ή η Β πλουτοπαραγωγική πηγή,  ομόλογο τράπεζα ή λιμάνι , αν ο ίδιος δεν έχει την διεισδυτική δύναμη συλλογής πληροφοριών ή επηρεασμού με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, των εντεταλμένων για το ζήτημα προσώπων, όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να αποκομίσει οφείλει από τον δικό του πλούτο, αλλά το πιθανότερο είναι να απολέσει και τα ήδη υπάρχοντα του.

Η Ελλάδα ως ενότητα, αλλά και ως ξεχωριστά πρόσωπα πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα.

Είναι ανάγκη να υπάρξει κοινή πορεία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με την πραγματική οικονομία, στηρίζοντας τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα και ας να καταλάβουμε πλέον ότι χρόνια τώρα άλλα κράτη έχουν οργανωμένη βιομηχανική, τραπεζική, τεχνολογική, βιοτεχνολογική, ενεργειακή, επιστημονική, κτλ κατασκοπεία, κάτι που τους δύνη την δυνατότητα να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά  από τους άλλους, σε ότι έχει σχέση με τα συμφέροντα τους.

Εμείς εδώ, λόγο της πνευματικής μας νιρβάνας, κάθε τρεις και λίγο πέφτουμε από τα σύννεφα, γιατί νομίζουμε ότι ένας αόρατος θεός δικαίου θα προστατεύσει τα συμφέροντα μας, ή θα τιμωρήσει τους κακούς αν αυτοί υπερβούν κάποιες αξίες, τις οποίες μόνο εμείς από ανικανότητα ή φόβο βλέπομαι.  

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Χωρίς ισχυρή ΕΥΠ δεν γίνεται ισχυρή οικονομία.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.